Karppia

Tila

ajo

Lisää karppiohjeita: Valkosipulikesäkurpitsat (valkosipuliperunoiden korvaaja karppaajalle)

2-3 pienehköä kesäkurpitsaa, calabacín
1 valkosipuli, ajo (tai maun mukaan vähemmän, mutta me käytämme aina paljon)
suolaa, sal
mustapippuria, pimienta negra
n. 250g juustoraastetta, queso rallado
1 kanamuna, huevo
n. 2dl kermaa, nata

Voitele vuoka voilla. Kuori kesäkurpitsat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Lado vuokaan kerros kurpitsaviipaleita, päälle suolaa, pippuria, valkosipulimurskaa ja juustoraastetta. Jatka näitä kerroksia, kunnes vuoka on lähes täynnä. Kaada päälle kerma-munaseos. Sitten uuniin, 200 astetta, noin puoli tuntia, kunnes näyttää kypsältä ja kauniisti ruskettuneelta.
On hyvää! Parempaa kuin valkosipuliperunat, kokeile vaikka!

Sitten tietysti hiilihydraatit: perunassa n. 15g/100g ja kesäkurpitsassa 3g/100g.

Silppuri

Tila

ajo

Iltakävelyllä auringonlaskun aikaan: näkymä San Telmolta merivesialtaille päin.

Al Camposta löysimme uudenlaisen valkosipulimurskaimen, jolla voi pilkkoa myös muuta pientä, esim. oliiveja, chilejä. Kokeilimme valkosipulilla: muutamalla pyöräytyksellä saatiin helposti silppua .