Tänään ruokaohje: Arroz caldozo
Näitä tarvitaan: äyriäisiä, esim langostinoja, pikku mustekaloja, gamboja (katkarapuja), valkosipulia muutama kynsi, pimentón dulce paprikajauhetta, vihreää paprikaa, tomaatti, kalalientä (caldo de pescado), riisiä, esim paellaan tarkoitettua pitkäjyväistä, laakerinlehti, saframia, jos on.
Merenelävät olivat pakasteena ja yön yli sulamassa jääkaapissa. Sulaneet mariscot käytetään pannulla, jotta ylimääräinen neste kuivuu. Sitten hurautetaan sofrito paprikasta, tomaatista (kuorittu) ja valkosipulinkynsistä sekä pimenton dulcesta. Sofrito käytetään pannulla sekin. Lisätään äyriäiset, sekoitellaan hieman mutta ei kuumenneta liikaa. Lisätään riisiä noin desilitra syöjää kohti sekä kalalientä noin kolme kertaa riisin määrä. Sitten haudutetaan kypsäksi kunnes riisi on sopivaa.
Ja niin maukas ruoka on valmis. Annos on kuvassa koristeltu tomaattiruusulla.
Nautitaan syvältä lautaselta lusikalla (riippuu nesteen määrästä) ja palanpainikkeeksi sopii hedelmäinen valkoviini, meillä blanco afrutado Flor de Chasna, Teneriffan viini.