Merikrotti

Tila

rap

Pääsiäismenumme eilen oli rape-kalasta (merikrotti) ja äyriäisistä tehty aidolla saframilla maustettu keitto. Ensimmäistä kertaa ostimme tämän ulkoasultaan melkein pelottavannäköisen kalan, jonka maku on oikein hyvä. Kalasta saa kaksi ruodotonta fileetä. Kalatiskillä ne tehtiin ja myyjä neuvoi, että päästä saa maukkaan liemen. Se odottaa vielä pakasteessa.
Jälkiruuaksi aioin leipoa rahkapiiraan, mutta kaupassa oli nyt vain tuorejuustoa, joten juustokakku siitä tuli.

Kanarian maskipakko uimarannalla ja -altaalla peruttiin melkein heti sen jälkeen kun se oli tullut voimaan. Hyvä niin, turisteille, me emme ole rannalla makoilijoita. Muuttuvat ne säännöt pikavauhtia täälläkin, ei vain Suomessa.

Meillä eilinen kiirastorstai oli pyhäpäivä, mutta maanantai on jo arki.

Sopa de verduras

Tila

img_1147

Eilen oli vihanneskeittopäivä, sopa de verduras. Nuo pitkulaiset vihannekset olivat naboja, nauriita. Niitä emme keittoon laittaneet, mutta kuvan toisia juureksia, chirivíaa, kyllä. Sehän on palsternakka, sanoi sanakirja. Tietysti myös calabazaa, sipulia ja porkkanaa sekä parsaa keitossa oli. Hauska sattuma oli, että pihan palmu heijasteli kuvaansa jokaisen syöjän lusikasta.