Suututtaa

Tila

Nyt suututtaa! Ajattelin, että kerrankin pomppulennot sopivat niin, ettei tarvi yöpyä välillä. (Vaikka pidänkin lentokenttähotelleista!)

Lensin Norskilla Malagaan. Olin ostanut pääsyn VIP- loungeen, koska pidän niistäkin. Ajattelin, että helppoa, kun koneiden välillä voi oleskella loungessa ilman ylimääräisiä mutkia. Vaan ei!

Saan residenttialennuksen peninsulan ja Kanariansaarten välillä, tässä tapauksessa siis Malagan ja Teneriffan.
Mutta ei se niin yksinkertaista ollutkaan. Loungeen pääsemiseksi täytyy olla tarjeta de embarque eli boarding pass. Mutta minä en sitä saa online, minun pitää aina esittää facturation -tiskillä certificado de viaje. Periaatteessa sen voisi tarkistaa online, jostakin ministeriön automaattisivuilta, mutta minulla se ei suostu toimimaan. Ei, vaikka olen asunut Teneriffalla jo kohta 15 vuotta.

Minulla on kuutisen tuntia aikaa Teneriffan koneen lähtöön. Ja se facturation -luukku aukeaa vasta kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Loungesta maksoin 30€ ja siellä saa olla neljä tuntia ennen lentoa. Loungessa voi pääsymaksun hintaan nauttia ruoka- ja juomatarjoilusta ja lepäillä sohvilla. Nyt meni rahat hukkaan! Ehdin ehkä käväistä siellä.

Minun pitää odottaa nyt neljä tuntia täällä kentän baareissa ja kaupoissa kuljeskellen. Ja mennä uudestaan ulos ja turvatarkastuksen läpi, pois Schengen-alueelta! Rasittavaa ja tylsää kun lounge olisi ollut lähtöportin lähellä. Kävin jo valittamassa asiasta eräälle turvatarkastajalle ja infohenkilölle (muita ”uhreja” en löytänyt), mutta ei heillä ollut mitään apua eikä ohjetta antaa.

No, käyn Ayuntamientolla kyselemässä asiaa kunhan ehdin.

Kerran olen ollut k.o. loungessa useamman tunnin, en vain muista millä keinolla se silloin onnistui! Kaikki tarvittavat dokumentit paitsi se hemmetin tarjeta de embarque minulla kyllä oli näyttää ja on nytkin.

Adiós

Tila

Näkemiin taas Suomi! Aamuvarhain olen lähdössä yhden pompun lennolla Teneriffalle, jossa monet keväällä kesken jääneet asiat odottavat. Tunne on kuin kotiin olisin menossa, ja niinhän olenkin – Suomessa olin lomalla. Hyvä loma oli!

Teneriffalle menen myös odottamaan sukulaisvierailuja, joita tulossa pikapuolin.

¡Hasta luego Finlandia!