Juhlia

Tila

Erehdyin! Eiliset aitaukset muellella olivatkin Baile de Magos -juhlinnan takia ja tänään ne oli jo purettu pois. Baile de Magos on fiesta, johon täytyy mennä perinneasuun pukeutuneena. Kerran olen ollut k.o. juhlassa, silloin sinne vietiin omat eväät, ruoat ja juomat. Tämänvuotisista järjestelystä en tiedä. Kaupunki on järjestänyt musiikin ja halukkaat ovat saaneet tanssia. Tila oli nyt pienempi, kalasatamassa. Aiemmin juhla on ollut Plaza de Europalla.

Baile de Magos on teneriffalainen traditio ja sitä järjestetään myös muissa kaupungeissa, esim Santa Cruzissa, La Orotavassa, La Lagunassa.

*******************

Tänä iltana on parempi pysytellä kotona, sillä en halua mukaan jalkapallohulinoihin. Paljon punaisissa espanjalaisten pelipaidoissa liikkui väkeä kaupungilla jo päivällä ja baareihin oltiin laittamassa katsomoita iltaa varten. Kuinkahan paljon yöllä taas paukutellaan ilotulituksia?

Meillä on ollut 23-26 lämpöastetta ja tiukat pilvet ovat kadonneet. Odotan viikon kuluttua Suomen vieraita. Toivottavasti pohjoisen kentälle pääsee silloin laskeutumaan!