Gas

Tila

Tänään asuntooni vaihdettiin kaasuboileri ja kaasuliesi. Entiset olivat jo aikansa eläneitä ja lainmukaisia tarkistuksiakaan ei ole tehty. Olen jo pitkään ollut aikeissa hankkia viralliset dokumentit kaasulaitteista. – Ja onhan se myös turvallisuuskysymys!

Yhden päivän vietin soittelemalla eri yrityksiin, netistä löytyneisiin tai tuttujen vihjaamiin. Tuntui toivottimalta aluksi, sillä täällä asiat hoituvat yleensä hitaahkosti. Sitten yhtäkkiä löysin yhden asennusfirman, joka lupasi tulla ylihuomenna eli tänään. No, täkäläisen lupauksiin ei voi läheskään aina luottaa. Anteeksi vaan espanjalaiset ja kanariot – sääntö-Suomessa lupaukset pitävät ”hieman” paremmin.

Mutta tämä firma teki mitä lupasi! Ja vielä parin päivän varoitusajalla. En ollut uskoa silmiäni ja korviani, mutta tulivat sovitusti. Ja tekivät työn kahden miehen voimalla muutamassa tunnissa, antoivat takuun ja kirjoittivat viralliset ”kaasupaperit”. Ja kuitit maksuista!

Vanha boileri ja liesi olivat jo käyttöikänsä päässä ja yksi letku kaasupullosta kohti boileria oli vanhentunut (caducado) jo kymmenen vuotta sitten. Oho! Onneksi ei ole sattunut onnettomuuksia. Nyt on helpottunut olo tämän asian suhteen.

Delicias

Tila

Lempiruokiani täällä. Vaikka olen ollut vasta viikon Puertossa, olen jo ehtinyt maistaa lähes kaikkia herkkujani. Kuvissa tostada de salmon (La Pazissa), arepa mechada con queso y salsas (arepera), pizza de mariscos (Häppärissä), salpicon de pulpo con ensaladilla (churreriassa) ja gambas al ajillo (Häppärissä). ”Pakko” on ollut syödä ulkona, kun kaasujutut ovat korjauksen alla ja yhdelle ei muutenkaan viitsisi kokkailla.

******************************

Playa Jardinin ranta on edelleen suljettuna, siis uimaan ei sinne pääse. Onkohan jätevedet karanneet Punta Bravan vedenpuhdistuslaitokselta?

Emergencia migratoria – maahantulijaongelma on ennallaan. Venepakolaisista uutisoidaan aamuisin, heidän sijoittamisensa on edelleen ongelmallista.