Tarde

Tila

Eilen palasin auringonlaskun aikaan kotiin. Taivas oli juuri hetkeä aiemmin kauniin vaaleanpunainen, mutta koska tuo illan hetki kestää vain hetken, menetin parhaat värit. Onneksi auringonlaskuja tulee aina uudestaan!
Minulla on ollut kiireitä, melkein minuuttiaikataulu. Asioita kertyy hoidettavaksi.

******************

Tänään Espanjan ja Kanarian presidentit (=pääministereitä) tapaavat ja käsittelevät ongelmia, joissa saaret haluaisivat apua mantereelta. Pakolaiskysymys on tietysti yksi tärkeimpiä, mutta myös saarten ultraperifeerinen sijainti ja subventaatiot siitä johtuen ovat kokouslistalla.

Eilen uutisoitiin, että Teleferico Teide toimii nyt pelkästään aurinkoenergialla. Sijainti pilvien yläpuolella tietysti auttaa. Tämänkaltainen uusiutuvalla energialla toimiva köysirata on ainoa maailmassa, kerrottiin.

Lagunaan ollaan rakentamassa uuteen Padre Anchietan liikenneympyrään toista kerrosta jalankulkijoille: Gran anillo peatonal. Rakentaminen tapahtuu yöaikaan, jotta liikenne häiriintyisi mahdollisimman vähän. Ympyrän valmistumisaikataulusta ei kerrottu, mutta maan tavan mukaan se kestänee.