Lämmintä ja turisteja

Tila

tur

Viikonloppuna kaupungilla kulki paljon väkeä, enimmäkseen espanjaa puhuvia, näin kuuntelin kävellessäni. Mantereen turisteja osa heistä ehkä oli. Perheitä ja nuoria ihmisiä näkyi paljon: katukuva on ihan toinen kuin talvisin, jolloin mummot ja papat valloittavat kaupungin.

Mascarilloja näkyy kiitettävästi. Kanariansaarilla virus onkin aika hyvin jo hallinnassa tällä hetkellä, sillä kolmea suojautumisohjetta on noudatettu: mascarillat, etäisyydet ja käsien pesu. Uusia tartuntoja on hyvin vähän, sairaalapotilaita on kotiutettu.

Mantereella tilanne on huonompi: Lleidan kaupungissa, joka sijaitsee Katalonian maakunnassa, Barcelonasta länteen, sekä muutamassa ympäristökylässä (seitsemässä kunnassa) on jouduttu palaamaan faasiin 0, ulkonaliikkumiskieltoon. Jospa varhainen asiaan puuttuminen auttaisi, ettei virus leviä enempää.

Puertossa

Tila

mu

Jos on katutöitä Orotavassa, niin on Puertossakin. Hyvä niin, että työt saavat taas jatkua. Puertossa moni katu on remontissa, ja kalasatamassakin on molemmin puolin työmaita.

Turisteja pääsee tästä päivästä lähtien saarille.
Kanarian talouden elpymisen sanotaan vievän kaksi vuotta, Joten työmaita ja turisteja tarvitaan.

La Gomeran saarella, pääkaupunki San Sebastianissa, on aloitettu kolme viikkoa kestävä pilottiprojekti koronan seuraamiseksi kännyköillä. Saarella ei juuri ole tautia nyt, mutta 3000 henkilöä on valittu kokeiluun. Kuvitellut 300 henkilöä ovat viruksen kantajia. Kaikkien kokeiluun osallistuvien liikkumista ja kontakteja seurataan ja tarvittaessa varoitetaan. Samanlaisia kokeiluja lienee jo muuallakin maailmalla, Suomessakin?

Muelle

Tila

muelle

Kolme kuvaa tutusta paikasta, Puerton kalasatamasta, muellelta. Meillä alkaa jo olla lämmintä ja aurinkoista. Ja suuri osa talviasukkaista on jo lähtenyt tai lähtemässä, kun täällä alkaa paras kesä. Onneksi ei ”kesäloma” = matkalle lähtö ole vielä aivan lähellä. Siitä reissusta sitten aikanaan lisää. Nyt nautitaan kesästä täällä.

Muelle

Tila

img_1351

Tässä eräänä iltana kävimme perinteisen ”kastanjakäynnin” Puerton kalasatamassa. Tänä vuonna emme maistaneet kastanjoita, koska niistä emme pidä. Sen sijaan mejillones, simpukat, grillattuina ja mojo-kastikkeella maustettuina ovat herkkua, tietysti paikallisen tinton kanssa. Kastanja-aika jatkunee San Andresin päivään, pianhan sekin on.

Muelle Sur de Huelva

Tila

image

Vihdoinkin olemme jonossa laivaan. Yövyimme autossa torkkuen läheisellä parkkipaikalla, emmekä suinkaan olleet ainoita: paikka oli täynnä tavaraa täyteen pakattuja pienempiä ja suurempia autoja, paitsi espanjan rekistereillä, myös saksalaisia, italialaisia, yksi ruotsalainenkin.
Nyt jo näyttää melko todennäköiseltä, että pääsemme laivaan. 🙂

Pescado

Tila

rojo

Päiväkävelyllä nähtyä:
Kalasatamassa on myytävänä kalastajien tiskiltä tuoretta kalaa, sardiineja, morenaa ja sitten tätä punaista kalaa, jonka nimen kyllä kysyin, mutta unohdin.
Pikkukuvan punaiset hedelmät, joita nyt löytyy kaupoista, ovat paraguayoja, niiden nimi jäi mieleen. Ne ovat kuin persikoita, mutta litteämpiä.

Muellella

Tila

gourmet

Puertolaisille ohjelmaa viikonlopuksi: muellella, siis kalasataman ympärillä, vietetään Gourmet -feriaa. Viiniä, tapaksia ja ohjelmaa.

Muelle

Tila

Muellella oli tänään esillä ja myynnissä mm. kalastustarvikkeita. Josko sitä joskus lähtisi ongelle täälläkin? Kalasataman ”väylä” oli melko täynnä väkeä. Hellettä riittää edelleen.