Illalla klo 20 paisti kaivettiin tulen alta. Savuavan ja tulikuuman paketin sisältä löytyi herkullinen rosvopaisti. Pöytäkin oli jo katettu.
Vettä sateli ajoittain, mutta tunnelmaa se ei häirinnyt. Ruoka oli maukasta!
Puoli kahdelta paistipata käärittiin märkiin sanomalehtiin ja katiskaverkkoon. Koko paketti upotettiin nuotion kuumentamaan kuoppaan. Kuumat hiilet lapioitiin päälle ja kaiken päälle laitettiin hiekkakerros – ja sitten vielä pieni nuotio.
Ukkoskuuro ja sade yllätti, mutta toivottavasti se menee ohi ennen vieraiden tuloa. Paisti kaivetaan maasta klo 20.
Tilannekatsaus keskipäivällä: Tuli lämmittää kuoppaa seitsemän tuntia. Sillä aikaa ladotaan lihat, vihannekset, ohrasuurimot ja mausteet (suola ja pippurisekoitus) kaalinlehdillä vuorattuun 30 litran teräskattilaan. Ympärille kiedotaan reilusti foliota.
Kello kahden jälkeen paisti asetetaan kuoppaan. Siitä lisää iltapäivällä…