Borrasca

Tila

borrasca

Eilen iltapäivällä myrsky, jota oli ennusteltu, saapui: merenkäynti oli voimakasta, tummat pilvet peittivät taivaan ja lopuksi tuli rankkoja sadekuuroja. Ukkonenkin näyttäytyi. Tänään, maanantaina, koulut ovat kiinni sääolosuhteiden takia. Lentoja on myöhästynyt ja saarten välillä kulkevien laivojen vuoroja on peruutettu.

Ruokaretki Vicentelle

Tila

vicente

Eilen teimme ruokaretken Vicenten ja Begoñan viinitilalle. Kiitokseksi monista vierailuista, hyvästä viinistä ja maukkaista aterioista lahjoitin heille maalaamani tiilen.

vicente2

Ruoka, viini ja seura, kaikki olivat erinomaisia. Kiitos osallistujille ja isäntäperheelle!

Borrasca

Tila

borrasca

Tuleeko myrsky? Radiotelevisión Canaria ennustaa kovaa tuulta ja sateita lähipäiviksi. Atlantilta lähestyy tumma pilvilautta.

Puerto tutuksi

Tila

ruta

 

Jos haluat tutustua Puerton kaupunkiin ja samalla oppia espanjaa, tässä on yksi mahdollisuus: ensi lauantaina etsitään kaupungin aarteita kiertokävelyllä, joka lähtee arkeologiselta museolta klo 10.

Poneja

Tila

bar

Aguamansan reissulta ”tarttui” kuvaan mielenkiintoisen näköinen hevosbaari Los Caballos (- ajankohtainen nykyisen maailmanlaajuisen hevoskohun aikaan 🙂 ).

Pihalla tallusteli lempeän näköisiä poneja:

bar2bar3

El Monasterio

Tila

monasterio1

El Monasteriossa, Los Realejoksessa, saa syödä ”hienommin” ja hieman kalliimmalla hinnalla.

monasterio2

Näkymät ovat hienot, kuten täällä monin paikoin. Riikinkukko – ja myös muita lintuja – asuu ravintolan pihapiirissä.

monasterio4

Tällä kertaa söimme lihavartaan ja vasikanleikkeen.

Truchas

Tila

pescado3Tänään meillä ja myös muutamien ystävien aterioilla syödään lohta, truchaa (-liekö se sitten kirjolohi vai purotaimen, sanakirja antaa molemmat käännökset). Haimme kaloja Aguamansan kalanviljelylaitokselta. Edullista ja hyvää kala on, 3€/kg.

pescado1Olimme viimeiset, jotka kalaa saivat, vähältä piti, ettei jääty kokonaan ilman! Altaita tyhjennetään ja ilmeisesti uudet poikaset istutetaan lähiaikoina.

Productos Canarias

Tila

  Kanarialaiset tuotteet on merkitty tällä logolla.

Tässä niistä pari:

Hiperdinon gofiovalikoimaa. Moni teneriffalainen vannoo gofion nimeen. Paikalliset mauttivat gofiota aamiaisella maitoon tai jugurttiin sekoitettuna, sokerin kanssa tai muilla lisukkeilla. Myös keittoihin voidaan lisätä gofiota, joka on siis jauhettua ja paahdettua viljaa (vehnää, maissia, ruista, ohraa, kikherneitä tai näiden sekoitusta). Gofiosta tehdään myös makeita kakkusia, joissa on myös (sian)rasvaa (=manteca) ja sokeria.

Minä en ole vakuuttunut gofion herkullisuudesta, vaikka suomalaisesta talkkunapuurosta pidänkin. Meidän talkkunamme on käsittääkseni gofion kaltaista paahdettu viljaa, yleensä ohraa.

Tämä Gran Canarian sulkaa manteleineen sen sijaan on vastustamatonta herkkua!

San Cristóbal de La Laguna

Tila

Universidad Popularin espanjankurssin kanssa teimme eilen ekskursion La Lagunaan (=San Cristóbal de La Laguna), yhteen UNESCO:n maailmanperintökohdekaupungeista.

Aloitimme kierroksen kaupungin turistitoimistosta, josta meillä oli opas.

Näkymä yhdelle entisöidyistä kaduista – Calle Obisbo Rey Redondo. Suurin osa Lagunan vanhan kaupungin taloista ovat suojeltuja. Toisen kuvan parveke kuuluu yhä toiminnassa olevalle luostarille: puuristikon takaa nunnat voivat tarkkailla kadun elämää, mutta ovat itse näkymättömissä.

Calle Deán Palahi – kaupungin kylmin katu, jossa muinoin liha- ja kalamyyjät saivat tuotteensa säilymään. Katoilla viihtyvää kasvia voidaan käyttää myös lääkekasvina (esim. yskään) – kasvin nimi ikävä kyllä unohtui.

Museoita kaupungista löytyy myös, tässä näkymä Teneriffan historian ja antropologian museosta. Toisessa kuvassa ovat portugalilaisvaikutteiset ikkunat, josta señorat saattoivat alaluukun ylös nostamalla tervehtiä tuttaviaan ja tarkkailla tuntemattomia.

San Agustinin kirkko ja entinen luostari ovat 1500-luvulta. Sisäpihan puutarhassa kasvaa mm. kameliapuu. Tässä rakennuksessa aloitti toimintansa myös Lagunan yliopisto, ensimmäisenä yliopistona saarilla.

Lopuksi menimme syömään churros con chocolate, churroja paksun kaakaon kanssa.