Pipo

Tila

Eilen kävimme lounaalla Pipossa, pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Ruoka oli entiseen tapaan maukasta ja valikoimaakin löytyi. Meillä oli annokset: mejillones, chocos, chipirones. Monesti käy niin, että tulee otettua suosikkiannos, vaikka olisi hyvä myös kokeilla jotakin uutta. Morenasta olen haaveillut, sitä vielä joskus syön!

Sää on ollut puolipilvistä, nyt ennustettiin calimaa.

Aamutelevisiossa kerrottiin, että turisteja on saapunut saarille tavallista enemmän ja hotelli- ja ravintolahenkilökunnasta on puutetta.

Yksi kestoaiheita on edelleen Afrikasta suuntautunut maahanmuutto, pateroilla saapuneet. Alaikäiset ilman huoltajia ovat huolenaiheena. Ley de extranjerian valmistelu jatkuu hallinnossa.
Kaupunkikuvassa näkyy nykyään paljon nuoria mustia miehiä, kuljeskelemassa ryhminä.

Pipo

Tila

Tänään lounastimme Pipossa, kalasatamassa: salpicón de gambas, pincho de pescado y gambas. Paikka, jossa on aina mukava käydä lounaalla. Tämä chiringuito, ainoa muuten näillä seuduin, aukeaa jo puoleltapäivin, siis ennen paikallista lounasaikaa. Kiirettä piti tarjoilijoilla jo yhden jälkeen.

Uutisissa kerrottiin maanviljelijöiden traktorimielenosoituksista. Tänään noin 80 traktoria kuljettajineen ajelee Gran Canarialla, huomenna mielenilmaus on Teneriffalla. Viljelijät ovat huolissaan toimeentulostaan, nousseista kustannuksista ja lisäksi kuivuudesta, joka vaivaa saaria.

Calimaa ja kalaa

Tila

Saharasta on saatu taas tuulten mukana calimaa. Lämpömittari näyttää hivenen alle 30 astetta ja vuoret piirtyvät utuisina. Tänään tiistaina caliman ennustetaan olevan voimakkaimmillaan ja huomiseksi sen pitäisi heikentyä, mutta perjantain calimaa voi tulla lisää, sanovat meteorologit.

Kävimme lounasaikaan Pipossa kalasatamassa. Ruoka oli hyvää kuten ennenkin. Mikähän siinä on, että kuvan otto usein unohtuu silloin kun pääruoka tulee pöytään! No, vähän syöty kala ehti kuvaan kuitenkin. Kala oli doradaa. Papas arrugadas ja mojot olivat lisäkkeenä, alkuruokana kalavarras, jossa oli myös katkarapuja.

Chipirones

Tila

chi

Kävin eilen lounaalla kalastajien Pipo-ravintolassa muellella. Lempiannokseni on chipirones, joita taas söin mojojen, leivän ja viinin kera. Paljon saksalaisia kuului olevan naapuripöydissä. Hyvän näköisiä kala-annoksia oli heilläkin.

Iltapäivällä kävimme katsahtamassa ulkopuolelta uuden Club Finlandian paikan. Aika piilossa ovi oli Valle Solin sivulla, mutta kaipa kerholaiset oppivat reitin sinne, he jotka kerhoa tarvitsevat.

Alkuvuosina kerho oli tärkeä. Mutta nykyään en enää kerhoa tarvi, yritän integroitua paikallisiin harrastuksiin. Casa los mayoresissa olen kahdella kurssilla nyt: maalaus- ja origamikurssilla. Minulle nämä harrastukset toimivat samalla kielikurssina ja hyvin siellä on otettu mukaan porukkaa. Pääsyvaatimuksena ovat 60 vuoden ikä ja residencia. – Ja tietysti kaikki toiminta on espanjaksi (paikallisella murteella 🙂 ).

Uutisista:

Kylmä rintama tulee saarille. Ilmiö on nimeltään Fenómeno Aphelion ja sen sanotaan kestävän maaliskuun loppuun. Asukkaita kehotetaan pukeutumaan lämpimästi, nauttimaan vitamiineja ja immuniteettia tukevia ruokia ja lisäravinteita.

Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin +10 ja +20 välillä, yöllä viileämpää. Meille pohjoisesta tulleille tässä ei liene ongelmaa.

Maskipakon julkisissa kulkuneuvoissa luvataan loppuvan viikon tai kahden kuluessa. Se olisi helpotus!