Taoron mäeltä

Tila

tao

Kävimme ottamassa kuvia Taoron mäeltä ja olisi poikettu näköalakahvilaan, mutta eipä sieltä mistään löytynyt parkkipaikkaa, kaikki olivat täynnä ja jono odotti paikkojen vapautumista. Jos joku huono puoli täältä pitää mainita, ettei mene aivan kehuskeluksi, se on ikuinen parkkipaikkojen puute!

Uutisissa näytettiin La Palman tulivuorenpurkauksen kraaterin nykytilaa. Kraaterin sisällä hehkuu edelleen tuhatasteinen laava. Kuumia lämpötiloja mitataan myös vuoren ympärillä. Saarella ollaan korjaamassa purkauksen vaurioita ja teitä onkin saatu avattua ja tuhkaa lapioitua pois asuinalueilta.

Kanarianbanaaneista tulee olemaan puutetta ja hinnat nousevat. La Palman purkaus aiheutti merkittävän sadon menetyksen tuolla banaanintuottajasaarrella. Tämän tilanteen korjaantuminen entiselleen vie noin kaksi vuotta, kerrottiin.

Mantereella palaa edelleen ja lämpötilat ovat korkeat, lähes 40 astetta. Meillä päästään jo alle kolmenkymmenen.

Yksi päivittäin toistuva huolestuttava uutinen on ”epidemia de pinchazos”. Nuoret naiset joutuvat vaaraan tulla injektioruiskulla pistetyksi yökerhoissa. Useita tapauksia on kirjattu eri puolella Espanjaa ja nyt Lanzarotellakin yksi. Outoa on, että tekoihin ei ole liittynyt seksuaalista- tai muuta väkivaltaa eikä uhreista ole löydetty tutkimuksissa jäämiä myrkyllisistä aineista.

Taoro

Tila

tao

Kävimme Taoron puistossa katselemassa näkymää Puertoon. Varmaankin viisi vuotta on kulunut edellisestä kerrasta. Paikka olisi kyllä käymisen arvoinen useamminkin!

Päivä oli puolipilvinen, suuret aallot löivät rantaan. Belair ei ole noin vinossa mitä kuva antaa ymmärtää, kännykamera vääristää. Mutta paljon puhuttu Taoron hotellin remontti ei ole käynnissä. Tosin oli viikonloppu, mutta kaikki tuon aikoinaan hienon kasinohotellin tuntumassa oli ränsistynyttä, roskaista, ikkunoita rikki, verhot roikkuivat repaleisia. Ei elonmerkkejä, eikä mitään merkkejä siitä, että minkäänlaista kunnostusta olisi meneillään.

Kanarian hallinto on nyt huolissaan siitä, että Britanniassa alkaa kuukauden kestävä lockdown ja turisteja ei siis ole sieltä tulossa saarille. Näillä näkymin saksalaisia ja pohjoismaalaisia on kuitenkin tulossa helpottamaan saarten turismista riippuvaista taloutta.

Päivän refrán: ”El que parte y reparte se lleva la mejor parte”, jolle löytyi netistä käännös englanniksi: ”The person in charge of sharing out always keeps the biggest bit for himself”.

Fiesta Taorolla

Tila

Taoro

Eipä ole tullut vielä muutosta säähän vaikka kalenterin mukaan aloitettiin syksy. Sunnuntaina Taoron mäellä vietettiin (saksalaisten järjestämää) kesänlopettajaisfiestaa. Helteistä oli ja on edelleen. Tämä saisi jatkuakin, emme valita lämmöstä!