Suomen itsenäisyyspäivää ja Espanjan perustuslain päivää vietämme aurinkoisessa säässä – ja ajoittaisten sadekuurojen kastelemana. Tänä vuonna juhlimme kotona Puerton ystävien ja Suomen vieraiden kanssa.
Blogin arkistot
Pohjoisesta etelään
Tila
Ja taas tultiin etelään. Risteilemme saarta edestakaisin, koska Suomesta on käymässä ystäviä ja sukulaisia sekä Teneriffan etelässä että pohjoisessa. Tänään jo aurinkokin pilkisteli.
Muistutus: Huomenna perjantaina Puerton kalasatamassa on uuden viinin ja kastanjoiden juhla, joka sään takia siirrettiin viime perjantailta.
Aurinkoa etsimässä
Tila
Yöllä ja aamulla taas satoi. Lähdimme aurinkoa etsimään, etenkin kun Suomen sukulaiset ovat käymässä – onneksi kahden viikon lomalla. Aguamansassa näimme nälkäisiä kaloja; pilvet olivat alhaalla ja vasta Portillossa näimme auringon. Pilvien yläpuolella yli 2000 metrissä oli kuitenkin kylmä, noin +15 astetta. Ajelimme Vilafloriin päin, Pino Gordon (paksun männyn) kautta alas ja Los Cristianokseen, mutta sielläkin oli pilvistä.
Aurinkoisia päiviä tässä odotellaan!
Etelän markkinat
Tila
Etelässä
Tila
Tuulivaroitus
Tila
Fuusiokeittiöstä
Tila
Tämän päivän fuusiokeittiössämme yhdisteltiin uutta ja vanhaa. Muistelimme nuoruutta Kemissä, jolloin grilliltä haettiin ”grillattuja”, jotka muualla Suomessa tunnettiin porilaisina. Nyt teimme sämpylät karppiversiona ilman viljoja ja makkara oli ruotsalaista falukorvia Lagunan Ikeasta.
Sämpylät syntyivät näin: 100g mantelijauhoa (Hiperdinosta), kourallinen seesaminsiemeniä (Supercorista), kourallinen unikonsiemeniä (Sumasta), 200g juustoraastetta ja 2 kananmunaa, 1tl baking powderia (Mercadonasta) sekä liraus oliiviöljyä sekoitettiin. Taikinasta otettiin sämpylän kokoisia kokkareita, jotka paistettiin 200 asteessa, kunnes olivat sopivan ruskeita.
Falusiivut paistettiin pannulla ja lopuksi ”grillattu” koottiin: ketsuppia, (sinappi unohtui ostaa), herkkukurkkulohkoja, Mozzarella-juustosiivu, sipulimurskaa ja paistettu falu sämpylän väliin. Herkullista oli! Kannattaa kokeilla fuusiokeittiötä! ( Fuusiokeittiö = ”Crosscooking eli ”ristiinkeittäminen” on 1990-luvun alussa käyttöön tullut ravintola-alan ammattitermi, joka yksinkertaisesti tarkoittaa erilaisten etnisten ruokien, vaikutteiden tai vain aineiden käyttöä sekaisin.” Lainaus netin ruokasanastosta.)
El Teide
Tila
La Orotava
Tila
Orotavassa piti olla tänään tapahtumapäivä, jolloin kaupat ovat auki ja ulkona on monenlaisia aktiviteetteja. Suuri osa oli kuitenkin peruttu sateisen sään takia. – Näin sateista syksyä en ole vielä viiden vuoden aikana aiemmin Teneriffalla kokenut.
Osa kaupoista oli sateesta huolimatta avoinna. Kaupungintalon pihalle on alettu koota jokavuotista seimiasetelmaa.
Yhtä asiaa en tässä kaupungissa ymmärrä: Miksi kartoissa pohjoinen ei osoita pohjoiseen eli ylöspäin, kuten meille on aina opetettu? Pidän kyllä kovasti kartoista, mutta en näistä vääräsuuntaisista!
Paleta
Tila
Emme ostaneetkaan kinkkua, vaan päädyimme paletaan, lapaan, joka myyjän mielestä on kinkkua parempaa. Paleta oli hienossa puulaatikossa tykötarpeineen: veitsi, pullo Riojan hyvää viiniä, pari makkarapötkyä ja maksapateeta sekä essu.
Kotona viriteltiin paleta telineeseen ja sitten päästiin leikkaamaan ohuenohuita siivuja. Hyvää oli. Ja riittää joulun yli 🙂 .