Kuvissa on Orotavan yläkaupungin katuja tältä aamulta.
Lämpimät säät ovat kypsyttäneet rypäleet niin, että viininkorjuu on jo alkamassa Orotavan laaksossa. Vendimia, sadonkorjuuaika, kestää kaksi kuukautta. Erään Orotavan laakson viinitilan, Suerte de Marquésin, viini on valittu yhdeksi sadasta maailman parhaasta viinistä. Siellä bodegassa pitäisi käydä, ehkä sitten kun uusi viini valmistuu.
Tällä viikolla alkaa Puertossa saksalaisten Semana Bávara, olutfiesta, joka huipentuu viikonlopun juhlintaan Plaza de Europalla. Se muutaman viikon takainen pieni olutfiesta muellella olikin aivan eri juhla.
************
Länsi-Sahara, miten se kuuluu blogiasioihini? Ainakin siten, että lähes joka aamu saa kuulla ja nähdä uutisista pakolaisveneiden saapumisesta Afrikasta. Suuri osa saapuu Marokon suunnalta.
Länsi-Saharan konflikti on asia, joka monelta suomalaisilta on jäänyt vähälle huomiolle. Tämä ongelma on jossakin mielessä verrattavissa palestiinalaisten tilanteeseen. Pitkittynyt konflikti, jossa kansa kärsii.
Espanjan pääministeri on näinä päivinä vierailulla Marokossa ja keskustelee myös Länsi-Saharan ongelmista. Mistä on kysymys? Hyvin lyhyesti selitettynä: Länsi-Sahara oli Espanjan siirtomaa vuoteen 1975 ja se oli nimeltään Espanjan Sahara. Espanja luopui alueesta, mutta sekä Marokko että Mauritania alkoivat vaatia aluetta itselleen. Mauritania kuitenkin luopui aluevaatimuksista, mutta Marokko miehitti sen.
Suuri osa alkuperäisasukkaita sahraweja joutui pakenemaan ja asumaan mm leireissä. Marokko pakotti 400 000 siviiliä asuttamaan Länsi-Saharaa ja rakensi 2700 km muurin maan halki.
Konflikti on jatkunut vuosikymmeniä. Länsi-Saharan itsenäisyyttä vaatii vapautusjärjestö Polisario.