Sadevaroitus

Tila

alar

Meillä on tänään voimassa varoitus voimakkaista sateista. Sateen aikana kehotetaan pysyttelemään sisällä ja varautumaan sähkökatkoksiin. Taivas on harmaansininen, pilvinen, tällä hetkellä tihkuttaa vain vähän. Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Koronaluvut ovat saarilla vähitellen laskemaan päin, mikä on hyvä asia. Toinen, talouden kannalta hyvä asia on se, että TUI alkaa tuoda turisteja saarelle seitsemällä lennolla viikottain.

Päivän refrán: ”Piensa el ladrón que todos son de su condición” (Varas ajattelee että kaikki ovat hänen tilanteessaan). Tämän sanonnan merkitys selitetään niin, että ne, jotka tekevät huonoja tekoja (ladrón = varas) uskovat muiden toimivan samalla tavalla.

Alerta maxima

Tila

vientoylluvia

Tänään läntisillä saarilla (El Hierro, La Palma, Gomera, Tenerife) on voimassa säävaroitus voimakkaasta tuulesta ja sateista. Myrsky saapuu ennustusten mukaan mereltä iltapäivällä klo 15 aikoihin. Televisiossa annettiin suosituksia varovaisuuteen liikenteessä ja ulkona liikkuessa. Myös kaikki, mitä tuuli voi riepottaa, kehotetaan siirtämään sisätiloihin. Nyt odotellaan minkälaisena myrsky tulee. Koulut ja virastot sekä julkiset laitokset ovat kiinni. Kielikursseiltakin saimme siis vapaapäivän.