Tila

are

Teidellä oli eilen suuri hattu. Ennakoisikohan se lisää sateita viikonloppuna?

San Telmon ranta on jo käytössä sen jälkeen kun se oli suljettuna bakteerilöydösten takia muutaman päivän. Nyt siellä oli uimareita ja auringonottajia sekä kadullakin kulkijoita. Joku väitti fb:ssa, että kaupungissa on tyhjää. Se ei ole totta. Tyhjää ei ole, mutta ulkomaalaisia turisteja on vähemmän.

Kävimme arepaksilla Vene Canariassa. Talon nimikkoarepassa on paljon täytteitä: revittyä lihaa, kinkkua, juustoa, pekonia, kananmunaa, avokadoa. Ja tietysti kahta erilaista salsaa.

Tähän sopii hyvin päivän refrán: ”Barriguita llena, corazón contento” (Täysi maha, tyytyväinen sydän), eli ”Hyvä ruoka, parempi mieli.”

Ruokapaikkoja

Tila

image

Ison kirkon viereinen arepera VeneCanarias on palannut lomalta. Kävimme eilen nauttimassa siellä perinteiset arepas mechadat salsoineen.

Vanha kanapaikka Iriartella on pessyt kasvonsa: rakennus on maalattu ja ilmeisesti remontoitu muutenkin. Tänään sinne oli kiinnitetty uudet kyltit. Ravintola nimeltään Museo de Pollo siihen näyttää olevan tulossa.

Arepaksia

Tila

image

Taas kerran arepaksia: Jumbo, Tierra y mar, Americano ja viimeisenä perinteinen Carne mechada. Näitä kaikkia ja paljon muuta saa La Veran Arepera Carajitasta.

Arepa

Tila

image

Uudenvuodenpäivänä kävimme arepaksilla La Carajitassa, La Verassa. Siellä kannattaa poiketa: valikoima on runsas ja arepat maukkaita. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, vuosi alkoi mukavasti.

Quearepa

Tila

quearepa

Orotavan linja-autoaseman areperasta saa aivan kelpoa perusarepaa. Se on hyvä välipala Titsaa odotellessa.
Ajelimme myös Matanzan – Santa Ursulan välillä pikkuteitä yläkylissä sunnuntaina iltapäivällä. Näimme lukuisia guachincheja, jotka olivat avoinna ja paljon väkeä näytti olevan menossa syömään. Joskus kannattaisi testata näitäkin paikkoja, kunhan vain paikalle löytäisi: monta jyrkkää mäkeä ja mutkaa oli matkalla!

Venecan

Tila

venecan

Santa Ursulasta löytyi tänään Kanarian venezuelalaisten tori, myyntipöytiä ja musiikkiesityksiä. Tietysti täytyi maistaa arepaa, vaikka muitakin herkkuja olisi ollut tarjolla.

Ajelu

Tila

Kävimme maaseutuajelulla Suomen vieraiden kanssa. Näkymä Pino Altosta Orotavan laaksoon: La Palman saari näkyi poikkeuksellisen hyvin horisontissa. – Sinne voisi lähteä seuraavaksi tutustumiskäynnille.

 Tässä on hyvä arepera Santa Ursulassa!