Calimaa ja kalaa

Tila

Saharasta on saatu taas tuulten mukana calimaa. Lämpömittari näyttää hivenen alle 30 astetta ja vuoret piirtyvät utuisina. Tänään tiistaina caliman ennustetaan olevan voimakkaimmillaan ja huomiseksi sen pitäisi heikentyä, mutta perjantain calimaa voi tulla lisää, sanovat meteorologit.

Kävimme lounasaikaan Pipossa kalasatamassa. Ruoka oli hyvää kuten ennenkin. Mikähän siinä on, että kuvan otto usein unohtuu silloin kun pääruoka tulee pöytään! No, vähän syöty kala ehti kuvaan kuitenkin. Kala oli doradaa. Papas arrugadas ja mojot olivat lisäkkeenä, alkuruokana kalavarras, jossa oli myös katkarapuja.

Dorada

Tila

dor

Tänään meillä oli illalliseksi savustettua doradaa ja etikkaista kaalisalaattia. Kala oli Kanarialta pyydystettyä, ja kidukset olivat syvänpunaiset tuoreuden merkkinä. Monesti norjalaisen lohen kidukset ovat likaisenharmaat, kun niitä kalatiskillä pyytää näyttämään: eivät ole tuoreita, vaikka myyjä muuta väittää. Kannattaa siis käyttää lähikaloja, ainakin lubina ja dorada ovat herkullista syötävää, samoin trucha. Muitakin kannattaisi kokeilla, valikoimaa löytyy kyllä.
– Kuvaa ei taas ehtinyt ottaa ennen kalan maistamista!