Jamon

Tila

jamon

Eilen satuimme Alcampoon siihen aikaan, kun siellä opetettiin kinkunleikkausta. Ensin kuulimme esitelmän kinkkujen valmistajista ja valmistusprosessista. Kinkku tuntuu olevan espanjalaisille yhtä tärkeää kuin viini. Valmistajia on useita ja – kuten viineissäkin – kaikilla oma suosikkinsa. Ja tiesittekö, että kuivatun kinkun rasva alentaa huonoa kolesterolia: niin ainakin tällä kurssikerralla opetettiin. – No, rasvakeskustelussa on koulukuntansa, minä olen sitä mieltä, että espanjalainen kuivakinkku on hyväksi ihmiselle. Hyvältä se maistuikin!

(Teksti muuttui siniseksi, lo siento, en saa sitä nyt muutetuksi takaisin mustaksi.)

Jamon

Tila

serrano

Jotta kinkkuasiat eivät tältä joulunseudulta unohtuisi, tässä Mercadonan Jamon Serranoa. Kaupoissa on paljon väkeä ja lahjavalikoimat esillä: täällä Los Reyes, loppiainen, tuo uudet lahjat – niille, joille tuo.

Loppiaisen Itämaan tietäjien aikataulu sunnuntai, domingo 5.1.2014:

19.00 | 07.00 pm. |- Castillo San Felipe.

Bienvenida a SS.MM. los Reyes Magos de Oriente y salida de la Cabalgata hacia Plaza de Europa. Organiza: Colectivo “Ya Vienen los Reyes” y Ayuntamiento. Three Kings’ Parade from Castillo San Felipe to Plaza de Europa. 

– Tietäjien kulkue lähtee siis klo 19 Castillo San Felipeltä Playa Jardinin reunalta ja saapuu pikkuhiljaa Charcon kautta Plaza de Europalle. Tavallisesti tämä on vienyt aikaa pari tuntia.

Al Campossa

Tila

Al Campossa valmistaudutaan jouluherkkujen myyntiin: Serranon kinkkuja on tarjolla entistä enemmmän, yksi suuri mortadela –makkarakin sieltä löytyi. Turronit, perinteiset joulumakeiset ovat esillä myös.