Torstaina

Tila

jue 

Tavallinen torstai, tosin tätä virustaudin varjossa elämistä jatkuu vielä ties kuinka kauan. Jardinin rannan tuntumaan, Castillo San Felipen viereen rakennetaan maauimalaa edelleen. Suuret nosturit työskentelivät siellä, kun kävelin ohi. Taajamiin on kesän aikana asetettu uusia liikennemerkkejä ja rajoitus maalattu katuihin: 30km tunnissa on sallittu nopeus nyt.

Meillä ei olekaan vielä voimassa yöllinen ulkonaliikkumiskielto. Silloin kun estado de alarma, poikkeustila, jonka Espanjan hallitus oli asettanut, loppui, jäi päätösvalta rajoituksista autonomioille. Täällä meillä prosessi menee niin, että Kanarian hallitus esittää toiveensa rajoituksista El Tribunal Superior de Justicia de Canariakselle, joka sitten harkintansa mukaan hyväksyy tai hylkää esitykset, jotka vasta sitten tulevat voimaan. TSJC hylkäsi vasta esitetyn yöllisen ulkonaliikkumiskiellon, vaikka muut rajoitusehdotukset hyväksyikin.

Tiedotusvälineissä on ryhdytty keskustelemaan myös siitä, olivatko poikkeustila ja confinamiento, jotka hallitus asetti, laillisia. Minusta tässä haiskahtaa nyt semmoinen politiikka, että Sánchezin hallitusta yritetään kaataa!

Päivän refrán: ”Otoño lluvioso, año copioso”, käännettynä: Sateinen syksy tuo satoisan vuoden.
Odotellaan siis syksyä sateineen ja satoineen.

Näkymiä

Tila

jueves

Tänään koettua:

1. Matkalla Santa Cruziin luminen, kaunis Teide näyttäytyi Titsan ikkunasta.

2. Santassa, kahvila La Habanassa uusi maku: avokadopirtelö, batido de aguacate, raikas, ei liian makea.

3. Auringonlasku Guachinche La Saludista katsottuna. – Talon garbanzo oli todella hyvää.