Helsinkiä

Tila

image

Helsinkiä kävelemässä, päivän aikana kertyi askelmittariin yli 12 km. Siinä sivussa katsastelimme kulttuuritarjontaa. Aloitimme Diakonissalaitoksen pihalla sijaitsevalta Tapahtumakontilta, jossa Ylioppilasteatteri esitti muutamia lauluja tulevasta Lapualaisooppera-kesäteatteriesityksestään. Hienoja lauluja nykyaikaistettuna: kannanotto rasismia, muukalaisvihamielisyyttä ja pelon lietsontaa vastaan. Esitykset alkavat Mustikkamaalla heinäkuun alkupuolella. – Tekisipä mieli nähdä se!
Kuljimme Musiikkitalon, Kiasman ja Ateneumin kautta – hyviä näyttelyitä kaikissa. Illalla kävimme vielä Kellariteatterissa, jossa esitettiin Eurooppa-näytelmää, jossa siinäkin käsiteltiin pakolaisongelmaa.
Päivä oli aurinkoinen ja melko lämmin.

Putkinotko Höljäkässä

Tila

Eilen Höljäkässä esitettiin Putkinotko. Teatteriryhmä oli Maarianvaaran kiertävä kesäteatteri Kaavilta. Paras näkemäni esitys tälle kesälle! Piristävä uusi sovitus.

Egyptinkorpi

Tila

Egyptinkorpi on Lieksan ja Nurmeksen rajoilla sijaitseva kylä, johon sotien jälkeen siirrettiin Suojärven Salokylästä tulleita evakkoperheitä. Kylä autioitui 1970-luvulla, jolloin muuttoliike vei Ruotsiin ja Etelä-Suomeen.

Loukun kesäteatteri esiintyy tänä kesänä, kuten aiemminkin, Egyptinkorvessa Loukun Nuorisoseuran talon pihalla. Nyt näytelmänä on Mies, joka ei osannut sanoa ei. Esitystä ei saanut kuvata, vaikka kulisseista kuvattiin yleisöä: katso kuva oikealla alhaalla.(Tekijänoikeudet, ymmärrän kiellon.) Toteutus oli onnistunut, joskin mielestäni kohellusta oli vähän liikaa (juoksentelua edestakaisin).

Kesäteatteri

Tila

Valtimon kesäteatterin tämänvuotinen esitys oli hauska – parempi kuin viime vuonna. Kertaakaan ei tarvinnut katsoa kelloa pitkästyneenä!