La Rambla

Tila

Kävin Titsalla Santa Cruzissa, ajelin Tranvíalla La Paziin ja kävelin La Ramblan päästä päähän. Siellä oli rauhallista iltapäivällä.

Sää on viilentynyt: oli ensimmäinen yö pitkään aikaan ettei nukkuessa ollut liian kuumaa. Aamulla oli miellyttävät 19 astetta, vaikka vielä 29 asteeseen voidaan päivällä päästä.

Vielä palosta: Vaikka kaksi viikkoa sitten syttynyt palo on jo hallinnassa, kuumia pisteitä vielä on. Muutama helikopteri lenteli eilen vielä Puertonkin taivaalla, mutta jo ilman vesipussia, vartioimassa paloalueita.

Vesiongelmat jatkuvat kuivuuden takia. Aguamansan putkirikkoa on korjattu. Santa Ursulassa on jo loppunut veden säännöstely.

Luonnon toipuminen vie aikaa, vaikkakin jotkut kasvit ovat nopeita uudistumaan. Teiden luonnonpuistossa on kuitenkin vaara, etteivät kaikki endeemiset kasvit toivu. Myöskin linnut palaavat hitaasti paloalueelle.

Naapurisaarelta: Gran Canarian rannikolla on havaittu haita. Niistä varoitetaan uimarannoilla violetilla lipulla. Saarella ollaan istuttamassa perunaa, sadon odotetaan valmistuvan jouluksi, jos kasteluvettä riittää.