Paella

Tila

pae

Eilisillan vietimme kanarioystäviemme luona ja nautimme todella herkullisesta äyriäispaellasta, joka piti sisällään – kalaliemessä haudutetun riisin ja vihannesten lisäksi – katkarapuja ja simpukoita, mustekaloja sekä pieniä rapuja. Huomasimme, että suomen kielessä on vain yksi sana katkaravuille, mutta espanjan kielessä niitä on useita, esim. gambon, gamba, langostino. Muitakin oli, mutta ne eivät vielä jääneet mieleen. Mustekaloja espanjaksi ovat mm. calamares, pienemmät niistä chipironeja ja ne suuret punaiset ovat pulpoja. Simpukoita ovat mm. lapas, mejillones ja zamburiñas.

Viihtyisä ilta, ihania ystäviä ja tietysti hyvää uuden sadon lisäaineetonta viiniä ja kielikylpyä espanjaksi. Kiitos ystäville! ¡Gracias querid@s amig@s!

P.S. Tiesithän, että @-merkki tarkoittaa tässä sekä a:ta, että o:ta, eli on sekä maskuliinit että feminiinit huomioiva. 🙂

Mariscos

Tila

mariscos

Puerto Viejo -kävelykadulla ravintola El Aradossa on tarjolla näin näyttävä kala-äyriäislautanen. Tällainen täytyy käydä syömässä, sillä eilen näin annoksen naapuripöydässä ja vesi herahti kielelle. Hyvältä näyttää!

Manun baari

Tila

Manun baari avautui eilen kesätauon jälkeen. Päädyin tuttuun äyriäissalaattiin, vaikka paljon uusiakin ruokia oli tullut listalle.