Kesä lopuillaan

Tila

Syyskauden alku näkyy harrastustoimintojen jatkumisena. Minulla se tarkoittaa ainakin Centro de Los Mayoresin maalauskurssin alkamista ja minigolfiakin kävin jo pelaamassa.

Koulujen ja yliopistojen lukukausi on alkamassa ja ruuhkat TF-5:llä ovat taas arkiaamuisin totta.

Sää on jo viilentynyt hieman, tälle päivälle ennustettiin 23-28 astetta. Hellettä saatiin jo tarpeeksi, vaikka kuumat säät voivat vielä palata.

Nyt on saatu jo sadettakin, ainakin yöaikaan, se tekee luonnolle hyvää.

Vielä muutama päivä Puertossa, sitten lähden taas lentelemään pohjoiseen päin. Se on tämä riittamatkustaa-syndrooma, joka on taas saanut vallan.

Kesäistä

Tila

mg

Kuvat ovat viikonlopulta, La Pazin minigolfista. Oli mukavaa pelata pitkästä aikaa. Sää oli aurinkoinen. Söin myös maukkaan vuohenjuustosalaatin, ystävän kana-annos ei ollut kehuttava.

Meillä on ollut kesäistä, lämpötilat +25 asteen tuntumassa. Virallinen keväthän täällä alkaa parin viikon kuluttua kevätpäiväntasauksesta.

Meillä jatkuvat sekä covid- että influenssarokotukset. Kanarian hallitus, Gobierno de Canarias, lähettää asiasta muistutuksia tekstiviestinä residenteille.

Teneriffalla Santa Cruzissa Curva Bermejossa asukkaat vastustavat uutta laitosta, jolla erotettaisiin vedestä vetyä ja happea. Laitos on suunnitteilla lähelle asutusta ja prosessissa muodostuvat kaasut ovat haitallisia terveydelle.

Fuerteventuralle ollaan suunnittelemassa matkailijakäyttöön suurta huvittelukeskusta, jota paikalliset vastustavat ekologisista syistä: alkuperäistä ja saarten ainutlaatuista luontoa tulisi suojella liialta rakentamiselta.

Minigolf

Tila

min

Kävimme pelaamassa minigolfia La Pazissa, Puertossa. Mukava rata, sopivan vaikeita esteitä ja miellyttävä miljöö. Las Amercasin minigolf on kyllä visuaalisesti näyttävämpi (barcelonalaistyylistä mosaiikkia), mutta se on kalliimpi ja ehkäpä enemmän turistipaikka. Ainakin eilen kaikki muut pelaajat olivat paikallisia.
Peli on kyllä muuten mukavaa, mutta jostakin syystä minä saan aina eniten pisteitä (= häviän). No, osallistuminen on tärkeintä.