Merituulivoima, eólica marina

Tila

noc

Kuva on iltakävelyltä San Telmon rannasta.

Kävin eilen Santa Cruzissa hoitamassa asioita. Tranvía ei kulkenut. Nyt kuulin uutisista, että syynä on osittainen lakko, vain tiettynä aikana päivästä tranvía liikennöi.

Merelle ollaan lisäämässä tuulimyllyjä. Niiden oikeista sijoituspaikoistq neuvotellaan, jotta haitat sekä meriliikenteelle että saarille minimoitaisiin. Alue, jonne myllyt asennetaan, on 561 neliökilometriä.

Mallorcan saarella on satanut paljon lunta ja se on aiheuttanut ongelmia. Ibizan saarella taas on todettu moskiittojen levittämää dengue-kuumetta.

Aamutelevisiossa tulossa olevat vaalit puhuttavat. Tärkeitä teemoja ovat täälläkin koulutus, terveydenhuolto – ja tietysti korruptiotapaukset.

Mosquitos

Tila

mosquitos

Suomen reissu lähestyy. Siispä täytyy varautua ainakin lämpimillä vaatteilla, sillä kylmä kesä siellä on ollut. Apteekista löysin kuvan moskiittokarkoittimen, rannekkeen. Täytyy kokeilla sitä, vaikka kesän sääskitilanteesta Pohjois-Suomessa en tiedäkään.
– Puutarhanhoitaja ja talon vahti on jo sovittu, joten tärkeimmät matkavalmistelut on tehty.

Trampa de mosquitos

Tila

Oletko nähnyt tällaista sääskipyydystä? Sen pitäisi ohjekirjan mukaan houkutella hyttyset 30 metrin etäisyydellä. Toimintamekanismina ovat houkutusvalo, -haju ja -ääni. Eilen sitä kokeilimme, mutta ainakaan Itä-Suomen sääsket eivät ymmärtäneet näin hienon laitteen päälle mitään: kävivät katsomassa ja lähtivät pois.

Vanha kunnon ”Ohovi” ja poltettavat hyttyskierukat toimivat mielestäni paremmin.

Neljäs blogi ja lisää kesän merkkejä

Tila

Niin kävi, että jouduin taas vaihtamaan blogini sijaintia. Edellisessä Google ei antanut enää ilmaistilaa, enkä minä halua antaa luottokorttitietojani, siispä päädyin tänne. Toivottavasti te blogini seuraajat osaatte taas uuteen osoitteeseen!

Eilen kamerani löysi lisää Suomen kesän merkkejä: Omenankukat ovat nupullaan…

…ja sääsket ovat saapuneet.