Matkalle

Tila

pasa

Uusi passi saapui hieman yli viikossa. Nyt on hyvä taas matkustaa. Joudun taas sanomaan joksikin aikaa adíos ja hasta luego tälle rakkaalle saarelle, Teidelle ja merelle. Palaan takaisin kuitenkin jo kesällä – poikkeuksellisesti paluupäivää en ole vielä päättänyt, sillä lomasuunnitelmani ovat vielä auki.

Tuleville päiville ennustetaan kaikille saarille kovia puuskittaisia tuulia. Teneriffalla tuulen nopeus on maksimissaan 90km/h. Lämpötila on edelleen n 25 asteessa, calimaakin on. Suurista aalloista varoitetaan myös.

Nyt eletään aikaa, jolloin poliitikot lupaavat parannuksia ja uudistuksia, hintojen alennuksia. Saa nähdä, jäävätkö ne vain vaalilupauksiksi!

Naapurisaarelle

Tila

gam

Arvaatteko, mikä on lempiruokaani? Kuvassa Robbarin Toast Skagen, Häppärin ja Lagarin gambas al ajillo ja Peruanon aguacate con gambas.

Tänään matka vie naapurisaarelle, huomiselle on varattu aika Las Palmasin kunniakonsulaattiin passin anomusta varten. Mukana on passikuva, vanha passi ja matkustamista varten certificado de viaje. Viisi vuotta kuluu niin pian, että passia joutuu yhtenään uusimaan!

Samalla voi viettää parin päivän ”etelänloman” saarella, joka on useille suomalaisille tuttu. Jostakin syystä moni aloittaa Kanarialle tutustumisensa juuri Gran Canarialta, vaikka Teneriffa on tietysti se paras.

Tänään siis ensin Titsalla Santa Cruziin, laivalla Gran Canarialle ja siellä airbnb-majoitukseen.

Naapurisaarelle

Tila

image

Matka naapurisaarelle kunniakonsulaattiin passinhakuasioissa alkoi aamuvarhain Santa Cruzin satamasta. Toivottavasti meri on tällä kertaa rauhallinen, viimeksi jouduimme aikamoisen aallokon keinuttamaksi.

image

Meri oli rauhallinen ja kunniakonsulaattikin löytyi helposti, kiitos edellisen käynnin. Passin uusinta maksaa täällä 147€ sisältäen lähetyskulut. Valokuva täytyy olla, sormenjäljet täytyy antaa ja passihakemus allekirjoittaa. Viikon kuluttua pitäisi passin tulla kirjattuna kirjeenä kotiin.

Pasaporte

Tila

pasaporte

Teimme eilen päiväreissun naapurisaarelle passinhakuasioissa. Nykyään Suomen kunniakonsulaatti on Gran Canarialla, meillä Teneriffalla konsulaattia ei enää ole.

Passinhakuprosessi menee näin:
Ensin soitetaan kunniakonsulaattiin ja varataan aika. Sieltä saadaan puhelimitse tai sähköpositse maksutiedot. Passi maksaa 140 euroa ja sen lähetyskulut 7 euroa, nämä maksetaan pankkiin. Sitten matkustetaan naapurisaarelle. Me menimme sinne Fred Olsenin laivalla oman auton kanssa. Navigaattorin avulla sitten etsimme Las Palmasista kunniakonsulaatin. Muutama vuelta tehtiin sitä hakiessa.

Passihakemus täytettiin, nimikirjoitus ja sormenjäljet otettiin tavalliseen tapaan. Valmis passi saapuu sitten kotiosoitteeseen kirjattuna kirjeenä noin kahdessa viikossa.

Loppupäivä katseltiin kaupunkia ja iltalaivalla palattiin Teneriffalle.

Passi

Tila

image

Passin uusinta Tikkurilan poliisiasemalla kävi kätevästi: Jonotin hetken ja kerroin asuvani ulkomailla ja että passini vanhenee vuoden vaihteessa. Jätin kuvan, allekirjoituksen ja sormenjäljet. Passi valmistuu 3-5 työpäivän aikana. Helppo juttu, eikä maksanutkaan kuin 62€.