Calima jatkuu

Tila

hib

Pihan kukkia, jotka jaksavat tuoda väriä tähän ”talvisäähän”, caliman ja sateiden keskelle. Näkyvyys on hieman parantunut, vaikka ilmanlaatu on mittauksissa vielä huono. Sateita ja tuuliakin luvataan.

Koronan saapumisesta saarille on nyt kulunut kaksi vuotta. Ensimmäiset tautitapaukset todettiin Gomeralle saapuneilla turisteilla. Uutisissa korostetaan, että maskin käyttö on edelleen pakollista myös ulkotiloissa, ellei etäisyyksiä voida pitää, sillä omicron tarttuu erittäin helposti.

Santa Cruzin karnevaaleja suunnitellaan siirrettäväksi kesäkuulle.

Muutoin saarilla kaikki lähes ennallaan: koronakäyrät ovat pikkuhiljaa laskusuunnassa. La Palmalla on jälleenrakennus käynnissä tulivuorenpurkauksen jälkeen. Muun muassa uutta terveyskeskusta varustellaan käyttövalmiiksi, sillä tuhka ja laava tuhosivat yhden olemassa olleista terveyskeskuksista. Pakolaisveneitä, pateras, saapuu saarille yöaikaan. Viime yönä viimeksi Gran Canarian etelärannikolle.

Tiesittekö muuten, että El Hierro on saarten suurin ananaksen (piña tropical) tuottaja?

Piña2

Tila

piña1

Tänään vuorossa on ruokaohje ananaskanan valmistamiseksi: Ostetaan yksi ananas/ruokailija (Alcampossa myytiin mehukkaita El Hierron ananaksia ja sieltä löytyi myös ananaspora). Leikataan hattu hedelmästä pois ja porataaan sisusta tyhjäksi.
Keitetään riisi ja valmistetaan broilerista kastike oman maun kukaan (ja tietysti valkosipulia ja sipulia riittävästi). Ananas täytetään riisi-broileriseoksella.

piña2

Sitten hattu päähän ja sädetikku palamaan ja ruokapöytään!

piña

Tila

piña

Kanarian ananas, piña Canarias, mehukasta ja maukasta!

cielo

Pitkän pilvisen mutta kuuman kauden jälkeen sininen taivas alkaa tulla näkyviin. Sääennuste on luvannut hieman viileämpää (+28), mutta luulenpa, että erehtyvät ja päästään taas kolmeenkymmeneen asteeseen.