Pinolere Feria de Artesanía

Tila

pino

Kävimme eilen Pinoleressa käsityömessuilla. Kuljetus Orotavasta oli pikkubussilla ja se sisältyi pääsylipun (2€) hintaan. Näytteilleasettajia oli paljon. Perinteisten ja jo aiemmin nähtyjen tuotteiden lisäksi näytteillä oli mielenkiintoisia uutuuksia ja myös minua kiinnostavia miniatyyrejä.

Tällä kertaa olimme vain ideoita varastamassa, sillä missään ei käynyt pankkikortti ja meillä ei sattumalta ollut käteistä mukana kuin juuri pääsylippujen verran. Edes ruokaa ja juomaa emme siis saaneet, joten melko pikaisen kierroksen jälkeen palasimme kaupunkiin.

Feria jatkuu vielä tänään ja jos mahdollista, kannattaa käydä! Tänä viikonloppuna on monta päällekkäistä samantyylistä tapahtumaa, Plaza de Europalla jatkuu käsityötuotteiden ym myynti vielä tänään, samoin Ramblan Hippie Market (jossa emme kylläkään ole koskaan käyneet).

Sää on näin aamusta miellyttävän viileä, n. 20˚. Päivälämpötilatkin pysyttelevät jo alle 30 asteen, joten ”syksy” on tulossa.

Pinolere

Tila

orotava

Kuvat Orotavasta.
Viime päivät ovat jatkuneet pilvisinä ja sadekuuroja on saatu. Kuumaa ja kosteaa on ollut.

Pinoleressa alkaa tänään koko viikonlopun kestävä – ja perinteinen jokasyksyinen – artesaaniferia. Kuljetus on järjestetty Titsalla, jonka lähtöpysäkki on Teiden tien varrella Orotavan kaupungissa. Kadun virallinen nimi tuossa kohdassa on Avenida de Sor Soledad Cobián. Titsoja lähtee aamuisin klo 10 alkaen koko päivän ajan tunnin välein. Feria on avoinna klo 10-20, pe-su.

Autollakin Pinolereen pääsee, mutta kokemuksesta tiedämme, että parkkipaikan löytyminen on sielläkin ongelmallista.

Pinoleresta lisää, kunhan käymme siellä.

Cochinilla, kokenillikirva, oli tänään uutisissa. Tämä Meksikosta ja Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kirva elää kaktuksissa, joita se käyttää ravintonaan. Kokenillinaaraista saadaan punaista väriainetta, jota on käytetty mm tiettyjen alkoholien tai karamellien värjäyksessä.
Nyt kuitenkin ilmaston lämpenemisen seurauksena kirva leviää hallitsemattomasti ja tuhoaa viljelijöiden opuntia-kasveja. Kaktuksen hedelmän higo picon tuotanto on vaarassa.

Pinolere

Tila

que

Kävimme viikonloppuna Pinoleren juustoferiassa. Kahteen vuoteen ei ole näitäkään perinnetapahtumia järjestetty, joten oli mukava käydä tutussa paikassa maistelemassa eri saarten juustoja. Hunajaa, Hierron juustokakkua ja voimakasta tarpeeksi kauan kypsytettyä juustoa, joka tuo veden kielelle, toimme kotiinkin.

Nyt pääsiäisviikolla myös uskonnolliset kulkueet ovat palanneet. Lähes joka ilta Puertossa (ja Orotavassa) on kulkueita, joissa on kyllä nähtävää ja ihmeteltävää turisteille. Minä kävin alkuvuosina näitä ”hiippalakkikulkueita” katsomassa, mutta koska aihe ei minua liiemmin kiinnosta, jätämme ne väliin tänä vuonna.

Moottoritie TF-5:n ruuhkien vähentämiseksi La Lagunaan, Padre Anchietan kohdalle on tehty lisäkaistoja. Toivottavasti se auttaa aamuruuhkiin, jotka ovat jokapäiväinen ongelma.

Sotauutisista on pidettävä tauko, niitä ei enää jaksa seurata, ahdistaa jo liikaa!

Pinolere

Tila

pi

Tänä viikonloppuna (pe-su) vietetään Pinoleren museoalueella perinteisiä artesaanimarkkinoita, Feria de artesanía Pinolere. Tänään sinne vielä ehtii.

Me kävimme siellä eilen ja ehdimme juuri ennen sadetta kiertää koko alueen. Monenlaisia käsityötuotteita siellä oli ja tämän vuoden erityisteemana ovat sorvatut puutyöt. Teema vaihtelee vuosittain, olen käynyt mm. mustan possun feriassa ja juustoferiassa.

Nukkekotiin sain täydennystä: kanarialaisen parvekkeen.
bal

Feria de queso

Tila

pino
 

Tänä viikonloppuna Pinoleressa on vietetty juustoferiaa. Kävimme siellä ystäväporukalla ja monenlaisia juustoja maisteltiin. Jokunen palanen ostettiin mukaankin. Tulimme siihen tulokseen, että juusto ja punaviini, se on hyvä kombinaatio.
Pinoleressä oli näytteillä myös mm. elintarvikkeita ja eläimiä: vuohia, kanarialaisia kanoja ja kukkoja, saarten koirarotuja.
Pinoleren museoalueella järjestetään kaksi kertaa vuodessa vaihtuvateemainem feria. Syksyn tapahtuma on yleensä suurempi. Sitä jäämme odottelemaan.

Pinolere

Tila

image

Viikonlopun Pinoleren juustoferiasta on tässä muutama kuva. Näytteillä oli myös mm. kanariankoiria, niitä, joita käytetään kaninmetsästykseen ja paikallisia mustia possuja.

Pinolere

Tila

Pinolere2

Pinoleren feriassa oli taas monenlaisia käsityöläistuotteita esillä ja myytävänä. Löysimme mm. pitkään etsimiämme puisia nukkekodinkalusteita. Päivä oli lämmin ja ihmisiä paljon liikkeellä. Onneksi Pinolereen oli järjestetty Titsakuljetus, kuten edellisvuonnakin. Vielä tänään sinne ehtii! Titsa 345 vie perille ja tuo pois, paluu on maksuton ferian pääsylipulla.

Pinolere

Tila

Pinolere

Pinoleressa vietetään tänä viikonloppuna käsityöferiaa, Feria de Artesaníaa. Näytteillä on monenlaisia käsityötuotteita ja mielenkiintoisia toteutuksia löytyi, kuten kuvan rautakengät. Paikalla näytti olevan myös itse el presidente de Canarias Paulino Rivero, mutta häntä en kuvannut.

Sokeria

Tila

azucarPinoleren sunnuntaitorilla Plaza de Europalla myytiin – käsityöläistuotteiden lisäksi – sokeriruo’oista puristettua mehua. Ei tehnyt mieli maistaa…

 

Pinolere

Tila

Mainos: Pinoleren ruokia ja käsitöitä tulee näytteille sunnuntaisin Plaza de Europalle klo 10-15.

Toisessa kuvassa on kotikokin tämän päivän annos: pihvien salaisuus piilee punaviinimarinoinnissa.