Pulla

Tila

pulla

Kävimme pullajonossa. Suuri roscón, perinteinen Itämaan tietäjien kunniaksi leivottava kakku oli tänään tarjolla Orotavan keskustassa. Cruz Roja myi ”pullalippuja” yhden euron hintaan ja jono herkkua maistamaan oli kymmenien metrien pituinen. Lapsille oli järjestetty myös askartelumahdollisuus: Itämaan tietäjiä syntyi paperirullista ja värillisistä papereista. Televison Canaria oli paikalla kuvaamassa, joten aamulähetyksessä todennäköisesti näemme kuvia tapahtumasta.
Jonotus sujui joustavasti, roscón oli maukasta ja valita sai joko suklaa- tai kreemitäytteen.

Ja sitten tämän aamun pilvihuntuinen Teide:
Teide4

Roscón

Tila

roscón1

Tule maanantaina Orotavaan!

Jättisuuri tietäjien kakku – Gran Roscón de Reyes – tarjoillaan maanantaina Orotavassa. Paikka on Av. Emilio Luque Moreno, guagua-aseman takana oleva poikkikatu. Kysymyksessä on mm.Cruz Rojan (punaisen ristin) hyväntekeväisyystapahtuma, johon leivotaan 100 metriä pitkä perinteinen tietäjien kakku. Palasia saa ostaa euron hintaan, kuumaa kaakaotakin on saatavana. Kakun syönti alkaa esitteiden mukaan klo 18.

Reyes Magos

Tila

Reyesmagos

Kävimme Alcampossa. Lahjakiireet näyttivät olevan parhammillaan ja Los Reyes Magos, Itämaan tietäjät, olivat paikalla lapsia tapaamassa. Loppiaisaattona, 5.1. tietäjät tuovat lahjoja lapsille.

Hyvää uutta vuotta!

Reyes Magos

Tila

reyes

Eilen illalla saapuivat vihdoin Itämaan tietäjät juhlakulkueessaan lahjapaketteineen, karamelleineen ja saattojoukkoineen. Lasten riemu oli suuri. Kaupunki oli täynnä ihmisiä – ja parkkipaikat hakusessa. Jouduimme viemään auton La Paziin saakka. Loppiaisaatto on täällä edelleenkin paljon suurempi juhla kuin jouluaatto, vaikka joulupukki on valtaamassa tilaa myös.
Nyt on onneksi saatu kaikki vuodenvaihteen juhlat vietetyksi ja päästään palaamaan normaaliarkeen. Vaikka täkäläisistä ei tiedä, taitavat alkaa valmistautua jo karnevaaleihin!

Tietäjiä odotellessa

Tila

esperandoreyes

Tänään on ollut ruuhkapäivä kaupoissa ja lahjaostokset kiireisimmillään: huomenna on loppiaisaatto ja Itämaan tietäjät, Los Reyes Magos de Oriente, saapuvat.

Reyes Magos

Tila

reyes

Puoleltapäivin kaupungilta alkoi kuulua korviahuumaava rummutus ja hälytysajoneuvojen ulina. Itämaan tietäjät, siis Caspar, Melchor ja Balthasar saapuivat apujoukkoineen kulkueessa Plaza de Europalle ottamaan vastaan lasten lahjatoivomuksia ja käynnistämään perinteisen hyväntekeväisyystapahtuman, lelukeräyksen. Täällä lapset eivät kirjoita joulupukille, vaan valitsemalleen tietäjälle. Loppiaisena tietäjät saapuvat uudestaan – kulkue on sitten vielä näyttävämpi – ja tuovat lahjat.

Los Reyes Magos

Tila

Vihdoinkin! Blogiin pääsee kirjautumaan hallintapaneeliin ja lisäämään kuvia. Ongelma oli serverin päivityksessä, sivujen ylläpitäjä pahoitteli asiaa, kun sitä sähköpostilla kyselin.

Loppiainen, Los Reyes Magos, suuri juhla täällä – lapset saavat lahjansa tietäjien tuomana – alkaa olla lopuillaan. Tämä päivä, maanantai, on vielä fiestaa.

Kuvassa otoksia loppiaisaaton kulkueesta Cabalgata de Los Reyes Magos

Ongelmia

Tila

~ On ollut kolmen päivän tauko blogiin pääsemisessä serverin päivityksen takia. Vieläkään ei kuvien lataaminen onnistu!