Maaliskuu

Tila

casos

 

Kuvien siirto ei tänään onnistunut! Ja näköjään kaikki kuvat ovat kadonneet! Selvitän asiaa. – Joillakin koneilla kuvat näkyvät ja joillakin eivät. Minulla näkyvät Mac:llä mutta iPadilla ei. Kotisivujen ylläpitäjien mukaan heidän koneillaan Suomessa näkyy kuvat. Huoh! Jospa keksisin ratkaisun…

Puheenaiheita näinä päivinä ovat mm. 8M eli kansainvälisen naistenpäivän viettäminen tai paremminkin mielenosoitusten kieltäminen koronan takia. Naistenpäivänä tavallisesti on ollut suuria kulkueita tasa-arvon puolesta. Santa Cruzissa olen niihin useana vuotena osallistunutkin.

Semana Santa, pääsiäinen, puhututtaa myös, sillä yleensä tuolla lomaviikolla saarille on saapunut paljon turisteja ja uskonnollisia kulkueita ja tapahtumia on ollut monissa kaupungeissa. Ne lienevät kielletyt nyt. Tänä vuonna odotetaan jonkin verran pääsiäisturisteja saarille, mutta paljon aiempaa vähemmän. Tiukennetaanko rajoituksia, siitä ei vielä ole tietoa.

Rokotustodistuksesta keskustellaan myös. Tämä certificado de vacunación olisi yksi keino turvallisempaan matkustamiseen.

Eilisen refrán: ” Una golondrina no hace verano”, ”Ei yksi pääsky kesää tee”.

Kulkue

Tila

semanasantaPitkänperjantain kulkueen huppupäitä. Espanjankurssin opettajan mukaan tuntemattomaksi naamioituminen kulkueessa pohjautuu keskiaikaisiin tapoihin. Nykyään väreillä ja asuilla on tiettyyn uskonnolliseen veljeskuntaan kuulumisen merkitys.

 

Primavera

Tila

semana santa1

Kevät on ”virallisesti” alkanut jo viikko sitten kevätpäiväntasauksesta. Aurinko paistaa lämpimästi ja lumi Teidellä vähenee. Pääsiäisviikon vuoksi rakennusten ikkunoihin on ripustettu punaisia kankailta. Kuvassa taidemuseo.

Semana Santa

Tila

semana santa

Tänä vuonna pääsiäinen – katolisten Semana Santa – osuu täydenkuun aikaan. Linkeissä on viikon ohjelma. ”Hiippalakkikulkueita” on taas nähtävissä lähes jokaisena iltana pääsiäisviikolla.