Tapones

Tila

cor

Päivä yhdeksän: Solidaarisuussydän. Olen jo aiemmin kertonut siitä, että muovisia pullonkorkkeja kerätään täällä (ja koko Espanjassa). Muovimateriaalin tuotolla hankitaan apuvälineitä mm. liikuntavammaisille lapsille.

Sydänveistos, joita löytyy muutamista paikoista, esim. El Tromposta ja Santa Ursulan keskustasta on taideteos, joka on syntynyt pienen tytön aloitteesta. Laatassa kerrotaan veistoksen tarina:
Seitsemänvuotias tyttö pyysi isäänsä valmistamaan teoksen, johon kerättäviä korkkeja voitaisiin tuoda. Niin syntyi läpinäkyvä päivittäin korkkien värien mukaan muuntuva raudasta rakennettu taideteos.

Tapónes

Tila

tapon

Ilta-ajelulla: Veimme muovikorkkeja Santa Ursulan keräyspisteeseen. Tiedättehän tämän koko Espanjan korkkikeräyksen? Muovikorkkien materiaali kierrätetään ja siitä saaduilla tuloilla rahoitetaan mm. ortopedisia apuvälineitä lapsipotilaille. Keräyksestä on tullut ohjelmia televisiossa, ja googlailemallakin löytyy esim. hakusanalla ”recogida tapónes”.
– Me olemme keränneet korkkeja jo vuosia.

Pimeys ehti laskeutua Orotavan laaksoon, joka loisti valoissaan.

Tapones

Tila

tapones

Tänään veimme vesipöntöllisen keräämiämme muovikorkkeja CIT:n toimipaikkaan kierrätyslaatikkoon Puerto Viejolla. Muitakin keräyspaikkoja on, ainakin Mercado Municipalin lähellä olevalla kioskilla korkkeja otetaan vastaan ja yksi paikka on Hiperdino San Jeronimossa, siellä Alcampon jälkeen, Titsa 350:n reitillä.

Korkkien materiaali menee uusiokäyttöön ja tuloilla tuetaan mm. ortopedisesti ja neurologisesti ongelmaisten lasten apuvälinehankintoja.

Tapones

Tila

tapones

Keräätkö muovikorkit talteen? Korkeista (kierrätysmateriaalia) saaduista tuloista avustetaan pitkäaikaissairaita lapsia ja keräys on valtakunnallinen. Nyt myös turistitoimisto CIT, joka löytyy on Puerto Viejolta, on alkanut vastaanottaa korkkeja. Kätevä keräysastia on tyhjentynyt suuri vesipullo.

Pari pikku juttua

Tila

image

Korkit ja perunat

Muovisia pullonkorkkeja kerätään täällä hyväntekeväisyystarkoituksessa. Kierrätystuloilla avustetaan harvinaisista sairauksista kärsiviä lapsia. Korkkeja ottaa vastaan mm. Mercado Municipalin lähellä oleva kioski. Veimme sinne muovikassillisen ja useita säkillisiä siellä näytti jo korkkeja olevan.

Perunoita saimme pussillisen, kun tankkasimme auton Carretera Botanicon BP:llä. Hauska yllätys, bonuspisteet olivat nyt kerrankin konkreettisia. 🙂

Se recogen tapónes plasticos para ayudar los niños con enfermedades raras.

En el gasolinera recibimos una malla de papas gratis cuando pusimos gasolina al coche.