Tunteita

Tila

luokk

Eilen oli tunnerikas päivä.

Ensin olin lapsenlasta ihmettelemässä ja ihailemassa, vähän hoitamassakin. Voi sitä rakkauden määrää, jota tuo pieni ihminen herättää: laittaa pohtimaan omaa lapsuuttani, omia lapsiani, vanhempiani, elämän kulkua yleensä…

Illalla kävin Oulun kaupunginteatterissa Punavalkoisia lauluja -esityksessä. Ryhmä on kiertänyt nyt vuoden Suomea laulaen v.1918 sisällissodan lauluja. Koskettavia – ja minulle etenkin monet punaisten lauluista olivat tuttuja.

Paljon ajattelemisen aihetta antoi siis tämä päivä.

Stand up

Tila

stan

Ettei menisi aivan mummohörhöilyksi, kävin stand up -esityksessä teatteri Riossa, joka joskus Oulun vuosinani oli elokuvateatteri, mutta sittemmin muutettu ravintolan ja teatterin yhdistelmäksi. Tämä oli ensimmäinen stand up -teatterikokemukseni. Koska esiintyjä oli tunnettu näyttelijä, piti käydä kokemassa tätä genreä.

Miltä tuntui? No, väki oli enimmäkseen meitä harmaapäitä. Miten täälläkin on heitä yhtä paljon kuin Puertossa? Ehkä siksi, että näyttelijä on samaa ikäluokkaa. Yleisö tuli paikalle jo hyvissä ajoin (niin minäkin, koska olin saanut viimeisen lipun). Juomia ja ruokia nautti suurin osa (minä en, Suomen hinnoilla). Mutta se, mikä ihmetyttää minua suuresti, on yleisön ”laumakäyttäytyminen”, se, että kaikki nauravat, silloin kun oletetaan, että pitäisi nauraa. Ja tekevät, mitä esiintyjä käskee. – Minua ei naurattanut, enkä totellut.

No, olihan se vaihtelua kuulla esitys suomen kielellä.

Teatteria, taas

Tila

teatro

Haluatko teatterioppia? Timanfayassa alkaa uusi kurssi 28.9. klo 19, jolloin ensimmäinen tutustumistunti on ilmainen. Kurssi jatkuu viikottain kesäkuun loppuun saakka ja maksaa 35 euroa/kk.
Aion käydä katsomassa ilmaistunnin; saa sitten nähdä minkälainen rimakauhu iskee, vai olisiko niin, että löytäisi jotakin uutta itsestään? Yksi syy siihen, että aion käydä kokeilemassa esittelytunnilla on se, että kielen oppimisen kannalta kuuluminen johonkin harrastusryhmään voisi olla hyvä keino oppia lisää. Terveisin nimimerkki ”Jo niin monta vuotta kielikursseilla istunut”.

Teatteria

Tila

image

Teatro Timanfaya Puertossa Las Damas -kadulla aloitti syyskautensa tänään komedialla Urgencias. Muistuttelen vaan Puerton kävijöille ja asukkaille, että tämä pikku teatteri on käymisen väärti. Monta hyvää esitystä olen nähnyt siellä. Kannattaa seurata ilmoittelua kadulla ( ja facebookissa ).

Timanfaya

Tila

image

Tänään teatteriin, Timanfayaan (Calle Las Damas 1). Ilmaisesitys yhdentoista naisen voimin klo 21. Aion mennä katsomaan, tule sinäkin!

Romeo y Julieta

Tila

image

Kulttuuritarjontaa Puertossa : Tänä iltana ohjelmassa on musikaali ”La verdadera historia de Romeo y Julieta”. Paikka on Casa Ventoso Calle Iriartella (siellä missä joulun aikaan on näytteillä seimiä).