Puertossa arepaksilla

Tila

are

Pari päivää Puertossa. Se on vääjäämättä lempipaikkani täällä. Orotavan kaupunki on oudompi, vaikeakin, ylä- ja alamäkineen, vaikka historiaa ja kauniita paikkoja on myös Orotavassa.
Kävimme – ensimmäistä kertaa loman jälkeen – arepaksilla. Hyviä olivat ja salsat kruunaavat annoksen: guacamole ja picante. Viini oli vaihtunut Riojaksi, ennen Venecanariassa sai Ribero del Dueron viiniä, joka on suosikkini, se Camino de Santiagolla hyväksi havaittu.

Tulevana yönä keskiyöllä astuvat voimaan energiansäästömääräykset eli liikehuoneistojen ja vastaavien mainosvalojen sammutus ja julkisten sisätilojen lämpötilarajat 27˚C kesällä ja 19˚C talvella. Muutamia poikkeuksia on, esim. sairaalat. Viilennystä/lämmitystä saa käyttää näitä rajoja noudattaen, kuten edellä jo kirjoitin.
Kritiikkiä on kyllä esitetty siitä, että 27˚C on joissakin ammateissa liikaa ja 19˚C taas talvella liian vähän. Katsotaan, mitä tästä seuraa.

Arepas

Tila

are

Ruokapäivitys ja suosittelu (ilman sponsoria ?).
Kävimme Lagunan vanhassakaupungissa. Ystävät veivät meidät (itse asiassa jo toista kertaa) arepaksille paikkaan, jossa oli tosi hyvät ja edulliset arepat ja valinnanvaraa oli.
Söimme langostino-ja mechada-arepat, maukkaita, rapeakuorisia olivat. Nyt löytyi voittaja La Veran areparallekin, meidän mielestämme. Viinikin oli hyvää. Paikallisia käy paljon.

Missä? Arepera Punto Criollo, Calle El Tizón 6, La Laguna. Vanhankaupungin kävelykadun vieressä, kivenheiton päässä siitä korkeimmasta kirkontornista, joka näkyy moneen suuntaan tässä maailmanperintökohdekaupungissa.

Yläkuvassa alkupalaksi almogrotea (vuohenjuustopohjaista tahnaa) leivän kanssa, maukasta. Ei maltettu ottaa kuvaa ennen maistamista!

Arepas

Tila

arepera

Arepera Carajita La Verassa viettää 30-juhlavuottaan. Arepakset ja salsat olivat yhtä hyviä kuin ennenkin. Mutta miksi viini oli ranskalaista? Sitä ei tiennyt tarjoilijakaan.

Arepas

Tila

image

Kävimme pitkästä aikaa ulkona syömässä, tietysti suosikkiarepaspaikassa Puertossa ison kirkon kupeessa. Arepas mechada on parasta. Meille tuodaan nykyään kaksinkertaiset annokset salsaa, tuntevat jo mieltymyksemme.

Arepas

Tila

arepas

Tänään nautimme kotikeittiömme arepaksista. Maissijauho on esikeitettyä ja erityisesti arepaksiin tarkoitettua. Siitä kotikokki pyöräytti taikinan lisäten vettä, hieman öljyä ja ripauksen suolaa. Rasvakeittimessä leipäset kypsyivät nopeasti ja täytteeksi lisättiin muutamaan arepakseen revittyä lihaa (pakastekaupasta tällä kertaa) ja loppuihin chorizo-juusto-sipuli-tomaattitäyte. Kaiken kruunasivat itse tehdyt salsat: Guacamolessa on avokadoa, valkosipulia, sitruunaa ja suolaa. Salsa picante pitää sisällään tietysti chiliä, tomaattisosetta, valkosipulia, oliiviöljyä ja suolaa.
Väitän, että meidän arepaksemme ovat parhaita!
(Harmi vaan kun kotona on niin hyvä kokki, että harvoin pääsee ulos syömään 🙂 . – Ja se kokki en ole minä, se on se meidän remonttimies!)

Arepas

Tila

image

Syksyn (tai loppukesän) ensimmäiset arepakset on nautittu tänään ison kirkon viereisessä areperassa. Hyviä olivat, edelleen. Nyt tuntuu jo kotoisalta, kun on päästy tuttuun elämänrytmiin. Tosin, kylpyhuone on purettu alkutekijöihinsä, amme vaihdetaan suihkukaappiin ja nyt on suihkussa käytävä Riscon asunnossa. Hyvä, ettei kukaan ole vielä ehtinyt ostaa sitä!

Kysyjälle tiedoksi, että arepas on maissijauhotaikinasta paistettu ja halkaistu ”tasku”, joka tässä tapauksessa on täytetty revityllä lihalla (arepas mechada). Muitakin täytteitä on, ja makunautinnon kruunaa punainen salsa picante ja vihreä quacamole, jotka ovat eri asia kuin mojot rojo ja verde. Arepaksia kannattaa kokeilla!

Arepas

Tila

arepas

Taas söimme arepaksia, kun ne ovat niin hyviä! Arepas mechada on kestosuosikki, etenkin, jos salsat ovat hyviä. Tässä ison kirkon vieressä olevassa areperassa oli hyvät arepat ja maukkaat salsat.

P.S. Torstaina, jueves, menen kaupungintalolle kuulemaan lisää San Telmo -projektista ja mahdollisuuksista vastustaa suunnitelmaa. IU:n concejal on lupautunut esittelemään asiaa. Mukaan mahtuu muitakin!

Arepas

Tila

arepas

Sinikaulainen Teiden lisko lepäili matkan varrella Bel Airin kohdalla puun oksalla ja tarttui kuvaan…

Sitten taas tulee ruokapäivitys: Arepera El Encuentro Calle Perdomolla (lähellä Charcon puistoa) teki maukkaat arepakset – tuli taas maistettua ennenkuin maltoin ottaa kuvan (arepa mexicana).

 

Arepas

Tila

arepas

Kyllä Puerton keskustasta saa hyviä arepaksia – toisin kuin aeimmin kirjoitin. Calle Cológanin kirkon puoleisessa päässä on Cafeteria Los Hermanos, jossa maistoimme arepas mechadaa avokadosalsalla. Pikanttia salsaa ei ollut.

rutalatapa

Ruta de la tapa y la pulgita on meneillään: monissa ravintoloissa tarjoillaan juoma ja tapas 2,5 euron hintaan. Käynneistä kertätään leimoja passiin, jonka palauttamalla on mahdollista saada voittoja arvonnassa. – En ole vielä ehtinyt aloittaa reittiä.

Arepas

Tila

Makumuistoja viime viikolta Arepera La Carajitasta (C/La Cooperativa 11, Puerto de la Cruz – La Veran ”takana”):aguacateKatkarapu – rapu -täytteinen avokado, aguacate relleno.

arepasErilaisia arepaksia, listalla on kymmeniä vaihtoehtoja. Kaikki, joita kokeilimme, olivat maukkaita ja salsat erinomaisia.