Punterossa

Tila

Kävimme hyvien kanarioystäviemme kanssa lounaalla Punterossa Santa Cruzissa. Tämä oli jo toinen kerta tämän talven aikana, mutta paikka on niin viihtyisä vanhanaikaisine miljöineen, että siellä käy mielellään. Puntero on kalaravintola, jossa ruoka on hyvää, tuoretta, palvelu ystävällistä eivätkä hinnaltaan päätä huimaa. Meitä oli kuusi henkilöä, ja tässä luettelen mitä söimme: alkusalaattia, garbanzoa, lubina a la plancha, sama a la planca, pulpo cocido, chocos a la plancha, papas arrugadas con mojo verde, jälkiruuaksi mousse de chocolate, gofio con amaretto y huevos. Ruokaa oli riittävästi. Minun valintani oli pulpo, olin oikein odottanut saavani sitä. Hyvää oli, maukasta, eikä yhtään sitkeää.

Juomana oli tietysti vino tinto sekä vesi. Tinto on tyypillinen ruokajuoma täällä aterioilla.
Kaikki tämä maksoi noin 22€/henkilö.

Ystävät kertoivat, että mitä enemmän ääntä, sitä hauskempaa on. Mikään hiljainen paikka Puntero ei tosiaankaan ole, kattilat ja pannut kolisevat – keittiö on samassa tilassa kuin ruokapöydät – asiakkaat keskustelevat, tarjoilijat kiirehtivät edestakaisin. Punteroon ei muuten voi varata pöytiä etukäteen. Jonotussysteemi on käytössä. Me pääsimme sisään, kun tulimme hyvissä ajoin paikalle, jo ennen paikan aukeamista. Jonottajia oli vielä kun lähdimme.

El Puntero

Tila

Ruokailuvihje Santa Cruzissa: Bodegón El Puntero, Calle San Clemente 13. Erikoistunut kalaruokiin, lihaa sieltä ei saa. Miljöö on mukavan vanhanaikainen, miellyttävä. Paikalliseen lounasaikaan suosittu, mutta kun menee noin klo 13, saa pöydän.

Bodegon on lähellä Plaza Weyleriä, joten tranvíalla pääsee lähelle.

Söimme garbanzoa alkupalaksi, sitten paistettuja chocoja con papas arrugadas ja palanpainikkeena oli vesi ja vino tinto.

Listalla oli myös mm. pulpoa, camarones-pikkurapuja, sardiineja, erilaista tuoretta kalaa. Annoksen kalat tai äyriäiset tuodaan nähtäväksi ennen paistamista. Hinnatkin ovat edullisia, joten paikka on käymisen väärti.

Minulla käynti oli toinen ja uudestaankin aion mennä.