Casco Botanico

Tila

cas

Vaihtelevaa säätä. Kuvat on otettu pari päivää sitten Casco Botanicon terveyskeskuksen mäeltä. Tuuli oli voimakasta, vaikka aurinko paistoi. Tänään on luvattu sadetta.

Huomaa, että täällä on täkäläinen talvi. Toppaliivi tai -takki on etenkin aamuisin tarpeen. Mikäli aurinko paistaa, päivällä on kuitenkin lämmintä ja takki joutaa pois.

Olen taas pakkailemassa matkalaukkua Suomen reissua varten. Kylmyys ja pimeys siellä ahdistavat jo ennakkoon, mutta kaiken korvaa se, että olen menossa mummoilemaan ja viettämään lapsenlapsen yksivuotissyntymäpäivää.

Kesä

Tila

kesa

Mikä ihana kesäsää! Jo aamulla mittari näytti +22 ja nyt puoleltapäivin +27. Jospa uima-allasvesikin pian lämpenisi, niin pääsisi ”talven” jälkeen uimaan. Aurinko paistaa, mutta calimaa on taas ilmassa, tosin vähemmän kuin eilen. Toivotaan, että tämä sää jatkuu nyt pitkään. Ennusteet lupaavat +30 viikonlopun yli, sitten ”vain” +20.

El tiempo

Tila

image

Meillä on lämmintä. Ystäville Suomessa tiedoksi sääennuste Kanarian aamutelevisiosta: Santa Cruziin luvataan 35 astetta. Toisessa kuvassa näkyy nousu- ja laskuvesiajat. – Turvallisinta on uida omassa altaassa, voimakkaista merivirroista varoitellaan lähes päivittäin.

Borrasca

Tila

borrasca

Meillä on ollut kauniita lämpimiä päiviä – aivan erilainen sää viileään viime talveen verrattuna. Kiinanruusukin kukkii pihassa komeasti. Atlantilta on kuitenkin saapumassa myrskyrintama, josta jo kaksi päivää on aamutelevisiossa puhuttu. Meteorologit eivät vielä tiedä, saapuuko borrasca tänne meille saarille, vai meneekö ohi. Odotellaan ja katsellaan.
P.S. Viimeisimmän ennusteen mukaan myrsky ohjautuu Azoreille, siis Kanariansaarista ohi pohjoiseen päin.

Lämpenevää

Tila

image

Odottelemme lämpenevää. Eilen päivällä mittari nousi jo +20 asteeseen. Aurinko paistoi Puertoon ja osan päivää myös meille Orotavaan. Auringonlasku oli kaunis. Jospa karnevaalit – jotka ovat aivan lähellä – saataisiin jo viettää kesäisessä säässä!

Aurinkoa

Tila

buentiempo

Tänään saimme jo nauttia aurinkoisesta päivästä, vaikka välillä pilvien lomasta. Nyt on meillä talvisää: yöllä noin +15 ja päivällä yli +20.
Suomen vieraita on ajelutettu lähiympäristössä ja tarjottu etelän hedelmiä: kakia ja papayaa.

Sadetta odotellessa

Tila

eltiempo

Sadetta vielä odotellaan. Aamupäivällä oli pilvetöntä ja kissa lekotteli auton katolla auringossa.
Päivän sana on nyt aktiivisuusranneke. Sosiaalinen media minut siihen opasti ja täytyihän tuo ihmelaite käydä Decathlonista Lagunasta hankkimassa. Laite mittaa askeleita, kilometrejä ja kalorinkulutusta, yöunen rauhallisuutta (liikkeiden rekisteröinti) sekä näyttää aikaa ja päivää. Rannekkeen mukana tulee pieni USB-porttiin mahtuva nappi, jonka kautta informaation saa koneelle diagrammeiksi ja taulukoiksi. Saapa nähdä, miten kaikki käytännössä toimii. Tarpeellinenhan tämä vekotin ainakin on 🙂 .

Teneriffan talvi

Tila

Elämme talviaikaa: yölämpötila on pudonnut Puertossa +14 asteen tienoille. Onneksi auringon noustua lämpenee ja päivällä saamme nauttia parinkymmenen asteen lämmöstä (+22 ennustaa päivän säätieto).