Tampereen messut

Tila

tampe

Matkalla kohti etelää poikkesin Tampereella Suomen Kädentaito -messuilla, jotka oli järjestetty Messu- ja Urheilukeskukseen. Sinne pääsi joustavasti bussikuljetuksella Keskustorilta. En tunne Tamperetta kovin hyvin, mutta rautatieasemalta Hämeenkatua pitkin olen kulkenut joskus menneinä vuosina.

Messuilla oli paljon näytteilleasettajia ja myös kävijöitä. Noin 20 000 kävijää päivittäin, sanoivat. Enimmäkseen etsiskelin nukkekotijuttuja, niitäkin oli, mutta näytteillä oli myös mm. ihastuttavia pellava- ja villatekstiilejä. Koruja, askarteluvälineitä, keramiikkaa ja paljon muuta siellä oli esillä.

Tampereen Kädentaitomessut ovat suurimmat lajissaan Suomessa ja ne järjestetään vuosittain marraskuussa. Hieno juttu, että satuin olemaan Suomessa nyt. Kannatti käydä. Vaikka käsipakaasiin ei paljon tavaraa mahdu, niin muutamia ideoita sain varastettua.

Huomenna matka jatkuu Helsingin kautta Teneriffalle.

Pinoleressä

Tila

pi

Pinoleren aresaaniferiassa oli, kuten aina, paljon näytteilleasettajia, käsityötuotteita, musiikkiesityksiä ja työnäytöksiä. Pääteemana oli tänä vuonna Gran Canarian veitsi, Cuchillo Canario.

Koruja, huovutuksia, puu- ja nahkakäsitöitä, leluja ja paljon muuta siellä oli. Tietysti myös paljon erilaisia leivonnaisia ja juustoja maistiaisineen, erilaisia oluita ja pikkusyötävää sieltä sai myös. Erikoisinta oli hampurilainen, jossa leipä oli mustaa (alakuva oikealla) – se ei ollut palanutta, vaan mustista sesaminsiemenistä värinsä saanutta. Täytteenä oli cochino negro -pihvi, siis mustan possun lihaa. Hyvää oli.

Pinolere

Tila

pino

Kävimme Pinoleren artesaaniferiassa. Nämä perinteiset syksyn feriat ovat suuri tapahtuma, keväällä näyttely on yleensä hieman pienempi. Nyt ilmainen kuljetus oli järjestetty Orotavasta. Näytteilleasettajia – käsityöläisiä eri tuottein – oli paljon, samoin yleisöä. Esiintymislavalla rummutti suurin näkemäni rumpuryhmä, hieno esitys!

Juustoja, viinejä, leivonnaisia, hunajaa, koruja, keramiikkaa, nahkatuotteita, koreja, perinnepukuja ja monenlaista muuta siellä oli. Vielä huomenna ehtii paikan päälle katsomaan.

Pinolere

Tila

Pinolere

Pinoleren feria de artesanía jatkuu vielä tämän päivän. Ilmainen linja-autokuljetus lähtee tasatunnein Orotavan guagua-asemalta, josta voi ostaa myös pääsylipun tapahtumaan (2,5 euroa).

Näytteillä on monenlaisia käsityötuotteita, tämän vuoden erikoisteemana ovat sepät, joita ahjoineen ja työkaluineen on saapunut myös naapurisaarilta. Keramiikkaa, tekstiileja, nahkatöitä, koruja, juustoja, hunajaa, leivonnaisia, kirjoja ja paljon muuta siellä on. Nukkekodin kalusteitakin löytyi.

Garachicon feria

Tila

Garachicossa oli tänään käsityöläismessut. Feria-alue oli koristeltu kauniisti. Näytteillä ja myynnissä oli paljon käsitöitä, koruja, leivonnaisia, juustoja ym. Kansanmusiikkia esitettiin kaupungintalon portailla. Välipalaksi nautimme ihania valkosipulisella mojolla maustettuja grillattuja simpukoita, mejillones al ajillo.