Aceite

Tila

image

Nyt on tullut jäteastiarivistöön käytetyn ruokaöljyn keräyspiste, hyvä, sillä sitä on odotettu. Punaiseen pönttöön voi jättää käytetyn kasvisöljyn muovipullossa. Täällä kerätään siis: vihreään sekajäte, punaiseen ruokaöljy, keltaisella merkittyyn muovi ja metalli, sinisellä merkittyyn paperi ja pahvi ja korkeaan vihreään lasi. Lisäksi jäteasemille voi maksutta viedä muunlaista jätettä, esim. remontista.
Kuva on Mazaroco-kadun päästä Puertosta.

Toinen käytännön asia: kaasun tilaus. Aiemmin olemme hakeneet kaasun (keittiöveden lämmittämiseen) autolla huoltoasemalta (Disa). Tänään soitin Disalle ja tilasin kaksi pulloa butanoa. Toimitus oli nopea: kaasuauto ajoi portille alle tunnin kuluttua tilauksesta ja kuljettaja kantoi pullot perille saakka pihavarastolle. Ja mikä kummallista, kotiinkuljetus on halvempaa kuin osto suoraan huoltoasemalta. Kaksi pulloa itse haettuna 35€ ja kotiinkuljetettuna 31,62€!

image

Sateinen sää jatkuu edelleen, vaikka jo riittäisi. Tänään on auringonpimennys, joka näkyisi osittaisena täälläkin, mutta pilvet peittävät sen.

P.S. Muistutus: Illalla Puerton kalasatamassa vietetään Orotavan viinien maisteluiltaa klo 19-24 (ellei tapahtumaa ole peruttu sateen takia).

Gas y agua

Tila

gas y agua

Palvelu pelaa: sekä kaasun että juomaveden ja myös ruokaostokset saa halutessaan täällä kotiinkuljetettuna. Vielä en ole käyttänyt mitään näistä palveluista, mutta hyvä tietää, ehkä joskus nämä ovat tarpeen.

Teide oli tänään vaalean udun peitossa, lämmintä on taas mukavasti päälle parinkymmenen asteen.