Tänään

Tila

kuv

Kaksi ”kuvituskuvaa”, tosin itse ottamiani: jakarandat ovat ihanasti kukassa edelleen ja auringonlasku, se on aina kaunis, maalauksellinen.

Tapahtui eilen – kaksi kulttuurinkohtaamisjuttua:

Otin taksin Puerton guagua-aseman taksijonosta, sillä olin menossa kontrollikäynnille Bellevueen. Istuin ensimmäiseen taksiin, kuski tuli paikalleen, kerroin minne mennään, ja sitten: kuski ruuvasi ikkunan auki ja huusi kaveriaan työntämään autoa. -¿No funciona? (-Eikö toimi?), kysyin. -Sí, sólo la batería se acabó. (-Akku on loppunut), vastasi kuski. Huomasin, ettei myöskään taksamittari ollut päällä. No, hän laittaa sen sitten, kun on kierretty kierros, vastasi kuski. Perille päästiin, eikä hinta ollut normaalia enemmän. Huvitti vain, että tuskin Suomessa taksijonosta voi ottaa auton, jossa akku ei toimi. – Tai enpä tiedä, taksiuudistuksen jälkeen.

Sitten menin Bellevuen konsultaatiopoliklinikalle ilmoittautumaan. Aikani oli klo 12.30. Olin paikalla (vain) puolta tuntia aikaisemmin. Virkailija huomautti, että olin tullut hyvin temprano, aikaisin. -Niin suomalaiset tekevät, täälläkin, sanoin. -No, mene sitten odottelemaan rauhallisesti, tranquilamente, odotussaliin, tuumi virkailija. Menin (rauhallisesti 🙂 ) ja ilahtuneena ajattelin, kuinka opettavaista on törmäillä näihin kulttuurieroihin. Ja hauskaakin se on, välillä.

Hoy-tänään

Tila

Tämän päivän huonot ja hyvät uutiset:

hoy1

Huonoa on se, että San Telmoa on aidattu yhä lisää. Aloittavatko muurin purun?

hoy2

Hyvää oli tämän päivän kotiruoka teneriffalaisittain: paistettua munakoisoa vuohenjuustolla, pimientos de padron (pieniä vihreitä paprikoita paistettuna öljyssä karkean suolan kanssa), pihvi ja kananmuna (ne ovat täällä todella maukkaita), sipulia paistettuna.

Hoy tuvimos cosas malas y cosa buenos: Mala estaba que ha venido más vallas para obras en San Telmo. Bueno estaba la comida en casa (berejena con queso de cabra, pimientos de padron, un bistec con huevo y cebolla, todos a la plancha).

Korjatkaa, ystävät, jos kirjoitan kovin huonoa espanjaa! ! Por favor, corregid amigos, sí hago muchos errores en español!

Päivän plussat

Tila

Päivän positiiviset asiat:

  1. ”Yo soy marinero…” laulaa tämä kävelykadun nuorimies oikein kauniisti saatuaan muutaman kolikon.
  2. Yläkerran mies soitti ja kertoi oman vakuutusyhtiönsä edustajan tulevan mañana katsomaan vesivahinkoa, jolle ei ole vieläkään tehty mitään. Myös taloyhtiön vakuutuksesta soitettiin ja kysyttiin onko tehty mitään – no ha hecho nada!
  3. Ystäväni Tuula viettää tänään syntymäpäivää, menemme illalla syömään sen kunniaksi.