Niño

Tila

ni

Välipäivinä on hyvä aika hankkia loppiaisarpa, el niño. Kaikissa arvanmyyntipisteissä, joiden ohi eilen kuljin, oli jono. Jouluarvonnassa voittaneet lunastivat palkintojaan ja loppiaisarpoja myytiin. Minäkin ostin kaksi, tällä kertaa tyttärelleni ja itselleni. Arvonta tulee 6.1. televisiosta, vaikkakin on lyhyempi ja koruttomampi arvonta kuin jouluna.

Surkeita uutisia koronasta: Espanjassa insidenssi 1206/100 000 ja Kanariansaarilla joidenkin lähteiden mukaan jopa enemmän. Toivottavasti se tieto pitää paikkansa, että omicron aiheuttaa deltaa lievemmän infektion.

Nyt autonomioissa harkitaan uudenvuoden yleisötapahtumien peruuttamista. Parempi niin tässä tartuntatilanteessa!

El niño

Tila

nin

Jonotin El Niño -arvan eilen. Loppiaisarpajaiset ovat jouluarvontaa pienempi spektaakkeli, mutta suosittu kuitenkin. Molemmille Charcon puiston veikkauspisteille oli jonot. Valitsin ylätasanteella olevan kopin, koska Doña Conchitan kioski on sisätila, jossa viruksia voisi olla uhkaamassa enemmän.

Tämmöiseksi elämä on mennyt: maski kasvoille ulos lähdettäessä, paperinpala taskuun, jotta voi painella turvallisemmin hissin nappuloita ja avata ovia. Kauppojen sisätiloja yritän karttaa mahdollisuuksien mukaan vain pikaostoksia tehden ja illalla varhain haluan kotiin. Oikeastaan en siestan jälkeen enää missään kuljekaan.

Avasin television. Jostain syystä Kanarian tv ei näy ollenkaan (sin señal), mutta Espanjan kanavat näkyvät. Vanhan kuninkaan paluusta keskustellaan ja siitä, pitäisikö häneltä viedä kuninkaan arvo sekä siitä, miten hänet saataisiin maksamaan velkansa valtiolle. En ole kuningasmielinen, ja suuri osa espanjalaisistakin on tasavallan kannalla.

”Sánchezin ja Iglesiasin” hallitus on toiminut nyt vuoden, se kiinnostaa enemmän. Korona (ja oppositio) ovat aiheuttaneet sen, että vuosi on ollut vaikea. Uusi budjetti on jo laadittu ensi vuodelle.

Korona varjostaa tulevaa vuotta kaikkialla. Meillä tiukennetut rajoitukset jatkuvat nyt 10.1. saakka. Kukaan ei taaskaan tiedä, mitä sen jälkeen.

P.S. TelevisiónCanarias-lähetys palasi, häiriö oli tilapäinen.

El niño

Tila

elniño

Doña Conchitan kioskilta Charcon puiston laidalta ostin tänään El Niño -arvan, joka arvotaan loppiaisena. Tapahtuma on melkein yhtä suuri kuin jouluarvonta. Espanjalaiset – mukaan lukien kanariot – ovat muulloinkin kuin joulun aikaan innokkaita arpojen ostajia ja lottoajia. Pelejä on useita erilaisia ja arvontoja useana päivänä viikossa.