Viikonloppuna

Tila

Viikonloppuna oli lämmintä ja ajoittain aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lumi Teideltä on sulanut jo pois, sateiden jälkeen valkoista peitettä oli jo hieman vuoren pohjoisrinteillä.

Kävimme Mercado Municipalin markkinoilla. Siellä oli meno ennallaan ja paljon etenkin saksalaisia talviasukkaita makkaranmyyntikioskilla yläkerrassa. Myös lempipaikkani La Pescaderia oli täynnä väkeä: ei ollut halua mennä tungokseen jonottelemaan, vaikka äyriäiset aina houkuttelevatkin. Uusia asioita olivat ensinnäkin se, että alakerran Alteza oli vaihtunut Hiperdinoksi ja toisena se, että erikoinen soittopeli ja soittaja musisoivat pihalla (kuvassa).

Hieman kasvitiedettä: Alakuvissa oleva puu, joka on melko yleinen teiden varsilla, on kasuariina, Casuarina equisetifolia. Espanjaksi sen nimi on paitsi casuarina, myös pino marino. Puu muistuttaakin erehdyttävästi mäntyä, oksat ovat riippuvia. Puu kestää hyvin kuivuutta ja tuulta. Puuaines on painavaa ja kovaa. Englanniksi nimi on rautapuu, iron tree.

Mercado municipal

Tila

sab

Viikonloppuna saimme sadekuuroja. Kävin lauantaina Mercado Municipalin kirpputorilla ja juuri silloin satoi. Niinpä ulkona olevat kojut oli peitetty muoveilla ja sisällä oli tungosta kun kaikki hakeutuivat sateensuojaan. Makkaragrillin istumapaikat yläkerrassa olivat saksalaisten täyttämiä eikä Pescaderíassa, kalakioskissa, ollut sielläkään paikkoja, vaan jono.

Niinpä jäin ilman äyriäisannostani, eikä nukkekotiinkaan löytynyt mitään. Tällä kertaa hyvä niin, sillä kuluva viikko on täälläkin Black Friday -viikko, jolloin kaupat markkinoivat tarjouksiaan ja varsinainen myyntipäivä on viikonloppuna. Tätä kulutushysteriaa vastaan on vietetty jo vuosia kulutuskriittistä Älä osta mitään -päivää, joka tänä vuonna on tulevana lauantaina. Sitä vietän.

Puertossa alkaa tänään Puerto de la Cruz en la flor -festivaali, jolloin kauniita kukka-asetelmia löytyy katselijoiden iloksi ympäri kaupunkia. Turistitoimistosta muellelta saanee esitteitä ja netistäkin tapahtumapaikat löytyvät.

Mercado Municipal

Tila

merc

Eilen, keskiviikona, oli taas Puertossa kirpputoripäivä. Tosin sekin, kuten kaikki, nyt korona-aikana supistettuna. Nukkekotiaarteita etsin, ja löysinkin, kaunis sininen astia/pata keramiikkaa keskellä kuvaa. Euro on mittakaavana.
Alakerrassa oli uusi muovipullojen ja tölkkien palautusautomaatti. Hyvä niin!

Venäjän ja Ukrainan ulkoministerit neuvottelevat tänään Turkissa. Toivottavasti rauhaan johtavia tuloksia olisi odotettavissa!

Maailmaan ennustellaan paitsi energiakriisiä, myös ongelmia elintarvikkeiden saatavuudessa. Pakolaiskriisistä puhumattakaan. Huonoja uutisia taas!

Sábado

Tila

mer

Kävin Puerton lauantaimarkkinoilla. Siellä olisi ollut hopeisia nukkekodinkalusteita, mutta ne olivat kalliita ja onneksi liian pieniä minulle: hyvä syy jättää ostamatta. Jotakin löysinkin, esimerkiksi puiset puutarhapenkit ja pöydän, sopivaa nukkekotikokoa. Ne löytyivät alhaalta, missä iäkäs mies myy puusta tekemiään pieniä autoja. Kalusteiden hinta oli edullinen, mies ihastui ostoksistani silminnähden ja sain vielä lopuksi suukon kädenselkään. Kummallekin tuli hyvä mieli.

Keskikerroksessa oli tänäänkin avoinna kala- ja äyriäisbaari, mutta cambat ja cava jääkööt nyt seuraavaan kertaan. Siis loppukesälle: Suomen loma lähestyy!

pla

Taas väittävät kyssäkaalta lantuksi! No, sanakirjan mukaan sekä lanttu että kyssäkaali ovat colinabo, mutta meille suomalaisille ne ainakin ovat ihan eri kasviksia.

Plaza de Europalla oli tänään tapahtuma nimeltään Tenerife Walking Festival. Siellä oli jaossa erilaisia vaelluskarttoja ja opastusta sekä tietysti viiniä ja tapaksia oli saatavilla. Yleisöä ei ollut paljonkaan, mutta ehkä illalla sinne suuntaa enemmän väkeä. Turisteille tarkoitettu tapahtuma tämä oli.

Tänään meillä on ollut aurinkoista ja lämmintä +26!

Sabado

Tila

sa

Vihdoinkin meillä on aurinkoinen ja lämmin päivä Puertossa.
Kumppani ajeli viikossa Suomeen, tosi pitkiä päivämatkoja, onneksi en ollut mukana!
Kävin kirpputorilla nukkekotitavaraa etsimässä. Aina jotakin pientä löytyy. Teidekin näyttäytyi, vaikka keräilee taas pilviä ympärillensä.
Alakuvassa on uuden guagua-aseman rakennuspaikka raivattuna. Kaikki puut on kaadettu. Saa nähdä, mitä vauhtia projekti etenee. Ja mitä ihmettä tehdään vanhalle mainoksin päällystetylle linja-autoasemalle?

Markkinat

Tila

img_1248

Lauantai on markkinapäivä Puertossa. Minä etsin sieltä aina aarteita = pikkutavaroita nukkekotiini. Tällä käynnillä löytyi pieni Manneken pis ja ihana timanttilaukku nukkenaiselle. Ja yllättäen myös kauan etsityt posliiniset kylpyhuonekalusteet.

img_1253

Markkinoilla

Tila

mercado

Lauantai ja kirpputoripäivä Mercado Municipalilla. Aurinkokin näyttäytyi ja asteita alkaa olla sopivasti talvilämpötilaksi. Äyriäistiskit ja kalat ovat aina yhtä houkuttelevia.