Punterossa

Tila

Kävimme hyvien kanarioystäviemme kanssa lounaalla Punterossa Santa Cruzissa. Tämä oli jo toinen kerta tämän talven aikana, mutta paikka on niin viihtyisä vanhanaikaisine miljöineen, että siellä käy mielellään. Puntero on kalaravintola, jossa ruoka on hyvää, tuoretta, palvelu ystävällistä eivätkä hinnaltaan päätä huimaa. Meitä oli kuusi henkilöä, ja tässä luettelen mitä söimme: alkusalaattia, garbanzoa, lubina a la plancha, sama a la planca, pulpo cocido, chocos a la plancha, papas arrugadas con mojo verde, jälkiruuaksi mousse de chocolate, gofio con amaretto y huevos. Ruokaa oli riittävästi. Minun valintani oli pulpo, olin oikein odottanut saavani sitä. Hyvää oli, maukasta, eikä yhtään sitkeää.

Juomana oli tietysti vino tinto sekä vesi. Tinto on tyypillinen ruokajuoma täällä aterioilla.
Kaikki tämä maksoi noin 22€/henkilö.

Ystävät kertoivat, että mitä enemmän ääntä, sitä hauskempaa on. Mikään hiljainen paikka Puntero ei tosiaankaan ole, kattilat ja pannut kolisevat – keittiö on samassa tilassa kuin ruokapöydät – asiakkaat keskustelevat, tarjoilijat kiirehtivät edestakaisin. Punteroon ei muuten voi varata pöytiä etukäteen. Jonotussysteemi on käytössä. Me pääsimme sisään, kun tulimme hyvissä ajoin paikalle, jo ennen paikan aukeamista. Jonottajia oli vielä kun lähdimme.

Pulpo

Tila

pulpo

Tänä talvena yksi suosikkiruoistani on ollut pulpo. Tässä kaksi maukasta annosta: pulpitos fritos (pikkupulpoja friteerattuna) ja pulpo cocido (iso pulpo keitettynä). Pulpo on latinaksi Octopus vulgaris ja suomeksi – sitäpä en tiennytkään – tursas. Se on suosittu herkku paitsi Espanjassa, myös Japanissa, Italiassa, Kreikassa, Tunisiassa ja monissa Etelä-Amerikan maissa. (Tämän kertoi Wikipedia).

Pulpoa

Tila

pulpo

Cafeteria Mazarocossa, tuossa vanhan linja-autoaseman vieressä, saa hyvää pulposalaattia. Oman keittiön pulpoprojekti on vasta suunnitteilla, mutta etenee sekin vähitellen. Toinen paikka, missä olen saanut hyvää pulpoa on kauempana, Tagananassa. Sinne kannattaa kuitenkin poiketa myös, silloin tällöin.
– Monta pulpopaikkaa on toki testaamatta vielä…

Pulpo 2

Tila

pulpo

Tänään pulpo olisi ollut tarjouksessa Alcampossa. Vielä kuitenkin puuttuu taito valmistaa se ruuaksi. Jospa senkin oppisi!

Pulpo

Tila

Vihdoinkin pulpoa! Lounaan nautimme tänään La Foridan kylän La Tranquilidad -ravintolassa.