Etelässä

Tila

ete

Eilinen meni etelän reissussa. Ajelimme länsipuolta Adejeen ja takaisin, kävimme siellä ystävää tapaamassa. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin.
– Huomaan, että tätä nykyä tulee otettua vähemmän kuvia kuin aiemmin. Kun asuu kymmenettä vuotta tällä saarella, maisemiin tottuu, kun ”kaikki” on jo nähty niin useaan kertaan. Vaikka eipä silti, vielä meillä on käymättömiäkin paikkoja Teneriffalla.

Kuulin, että Pohjois-Suomessa sataa edelleen lunta, jota on nyt ennätysmäärä. Ei käy kateeksi heitä siellä! Edelleenkin pätee: ¡Qué suerte vivir aquí!

Etelässä lomalla

Tila

aro

Lähdimme etelään viikonloppulomalle. Meillä se on helppoa, vain noin tunnin ajomatka ja lomakohteessa ollaan. Ei tosin haluttu pahimpiin turistirysiin kuten Americasiin tai Cristianosiin, vaan tulimme vähän syrjemmälle Aronaan, Costa del Silencion laitamille.

Varattiin edullinen privaattimajoitus, apartamentos-tyyppinen, jaetuilla oleskelutiloilla. Muut asukkaat (ranskalaisia), ovat olleet rauhallisia ja enimmäkseen poissa. Emäntä sanoi olevansa italialainen ja tällä alueella lienee heitä enemmänkin – kaduilla kuulee enimmäkseen italiaa.

Vaihtelua elämään. ?

Boca Gangrejo

Tila

boc

Nyt löysimme aiemmin etsimämme paikan Boca Cangrejossa. Miellyttävä luolaan louhittu huoneisto aivan meren rannalla Santa Cruzista muutama kilometri etelään. Täällä vietämme illan ystävien seurassa – ja aaltojen kohinassa. Sitä kuunnellen huomiseen!

Sur

Tila

sur

Eilisen päivän vietimme etelässä. Poikani on nyt viikon lomalla meillä, joten vietimme turistipäivää. Meillä Orotavassa oli pilvistä ja Teneriffan etelässäkin oli puolipilvistä, mutta kuitenkin sopivan lämmintä pelata minigolfia ja kävellä rantabulevardia. Minigolf Santiago Americasin puolella on kauniisti värillisin mosaiikein ”gaudimaisesti” koristeltu, siellä pelaaminen on myös visuaalinen nautinto.
Askelmittariin saimme toistakymmentätuhatta askelta, vierailimme Adejessa ystävien luona ja haaveilimme siitä, että kunhan ehdimme, käymme vaeltamassa myös Barranco de Infiernon. Siitä sitten toiste lisää.

Pilviä kulki taivaalla paljon ja ne roikkuivat vuorten päällä kuin untuvapeitot.

Sur

Tila

sur

Eilen oli lämmin calimapäivä. Lämpötila kipusi kolmeenkymmeneen asteeseen ja etelässä horisontin yläpuolella taivaalla oli näkyvissä keltainen vyöhyke, joka lienee Afrikan hiekkaa. Aricon kohdalta löysimme rannalta pienen suojaisan uimarannan ja komean majakan: ajelimme pikkuteitä aivan rannassa.
Kävimme myös viemässä lomalaiset kentälle. Tänään teemme sinne uuden reissun, sillä poikani tulee nyt vuorostaan viikoksi lomalle.

Tenerife sur

Tila

sur

Tänään oli eteläpäivä. Kävimme Playa de Las Americasissa ja Los Cristianoksessa: rantabulevardia pitkin pääsee kävellen kumpaankin paikkaan, jotka ovat itse asiassa jo kasvaneet yhteen. Mitä näkyi? Turisteja, paljon. Venäjää ja saksaa, suomea, ruotsia ja englantia, kaikkea kuului. Rantaelämää, baareja ja hotelleja, turistirihkamaa. Ymmärrän, että viikoksi ja kahdeksi etelään voi mennä lomalle, mutta asumaan sinne en muuttaisi. Vihreään ja vehmaaseen Orotavan laaksoon kun palaa, tulee kotoisa tunne.

Etelä

Tila

sur2

Tänään kävimme aamuvarhaisella ennen auringon nousua viemässä ystävän etelän kentälle. Samalla reissulla kävimme tarkistamassa, että Candelarian neitsyt on vielä paikallaan, ja olihan se siellä!

Hoy muy temprano por la mañana visitamos aeropuerto sur para llevar una amiga allí. Despues fuimos a Candelaria para ver la virgen, que estaba en su lugar.