Tallinna

Tila

image

Saavuimme Tallinnaan. Vielä laivamatka Suomenlahden yli. Nyt odottelemme satamassa laivan lähtöä. Mutta eihän siinä vielä kaikki: Ouluun yöjunalla. Sitten jos lepäilisi muutaman päivän!

Olemme olleet matkalla nyt kaksi viikkoa. Se on mielestäni liian vähän, aika on mennyt pelkästään matkustamiseen, emmekä ole ehtineet katsella mitään nähtävyyksiä tai kiinnostavia paikkoja. Ainakin viikko lisää olisi tehnyt matkasta nautittavampaa.

Matka tuli maksamaan n. 500 €/henkilö Helsinkiin saakka. Meitä oli neljä matkalaista. Yövyimme enimmäkseen leirintäalueiden mökeissä tai halvoissa hotelleissa, vain pari telttayötä vietimme. Polttoaineen, dieselin, osuus oli 565€ ja kilometrejä kertyi 5633 km maanteitä ja laivassa n. 2500 km (Tenerife-Cádiz) + n. 80 km (Tallinna-Hki).

Tuliaisia Tallinnasta

Tila

image

Tässä perinteisiä tuliaisia Tallinnasta: gruusialaista leipää, eestiläistä savujuustoa (jota lapseni kutsuivat aikoinaan ”juustolihaksi”), ja tietysti ne akvarellivärit. Aikoinaan värit olivat nimeltään Leningrad, sitten St Petersburg ja nykyään Valkoiset yöt. Laatu on edelleen hyvä, voimakkaat värit, joissa on paljon pigmenttiä.