Huulipuna

Tila

barra

Eilen minulla oli pitkästä aikaa suomalaispäivä.
Kävin Juhan xazzperfumeriassa Enrique Talq -kadulla Bambia vastapäätä. Löysin (Juhan esittelemänä) kauniin huulipunan, jolla on myös mielenkiintoinen tarina. Tämän huulipunan historia ulottuu vuoteen 1927, sen rakenne, ulkoasu ja kaunis pakkaus ovat pysyneet samana ja olleet myynnissä 93 vuotta. Huulilla puna tuntuu miellyttävältä.

Kävin myös Repen, suomalaisravintolan, avajaisissa tapaamassa ystäviä, täällä asuvia ja niitä, jotka ovat jo saapuneet Suomesta talven viettoon. Oli mukava nähdä heitä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Ja hyvältä maistuivat ravintolan pizzapalat juomineen.

Pienyrittäjilläkin on täällä nyt vaikeat ajat. Kaikilla, tietysti myös paikallisilla. Siksi on hyvä kannattaa heitä, ostaa pienistä liikkeistä ja jättää suuret ketjut vähemmälle.

Barra de labios

Tila

barra

Viikonloppu meni hellesäässä, mutta maanantai toi viileän ilman ja voimakkaat tuulenpuuskat. Itselleni lohdutuksena – ja siis myös vihjeenä lukijoille – kävin Mercadonasta uuden huulipunan. Olen jo vuosia ostanut tätä halpismerkkiä, hyvää ja miellyttävästi kosteuttavaa, hajustamatonta ja edullista barra de labios cremosaa.

Puerton vanhin

Tila

tienda

Tiedätkö, missä on Puerto de la Cruzin luultavasti vanhin alkoholimyymälä? Me löysimme sen pari päivää sitten yhden ystävän vihjaamana. Näin sinne löytää: Kaupungista lähdetään ajamaan Carretera Botanicoa ylöspäin La Pazin suuntaan. Jardin Botanicon kohdalla, vastapäätä, on keltainen vaatimattoman (ja rähjäisen) näköinen Casa El Viejito. Sisälle pääsee silloin kun kauppa ja siis ovi on auki. Tiskin takana odottelee harmaahiuksinen kumara arviolta kahdeksissakymmenissä oleva papparainen. Harmi kun sisäkuvista tuli epäteräviä, enkä voinut niitä laittaa sivulle! Hyllyillä oli laaja valikoima pölyttyneitä alkoholipulloja. Viinejä ei ollut näkösällä, liköörejä, rommeja, kirkkaita viinoja sen sijaan löytyi monenlaisia. Pappa kertoili kaupan olleen suvun hallinnassa seitsemän sukupolvea. Kaupasta saa ostaa alkoholijuomia pullottain tai laseittain ja hinnat ovat kuulemma samat niin turisteille kuin paikallisillekin. Puerton turismista ja Jardin Botanicon kasveista papalla olisi riittänyt kerrotavaa varmaankin pitempäänkin. Kaupastaan hän pyysi kertomaan tuttaville; suomalaisia on kuulemma käynyt asiakkaana aikoinaan paljonkin. Jos ohi menette ja jos ovi on auki, käykäähän katsomassa tämä nähtävyys!

Jatkoa seurasi 1.7.: Sain blogini lukijalta kuvan kaupasta sisältä, kiitos!

pappa
(Kuva P. Krook)

Taidetarvikkeita

Tila

Tässä on Puerton toinen taidetarvikeliike, C/ San Felipen ja C/ Mazarocon kulmassa. Etsimääni vernissaa löytyi.