Nublado

Tila

nu

Pilvet ovat olleet alhaalla eilisillasta lähtien ja jatkossa luvataan samanlaista säätä. Maksimilämpötila saarella on ennusteessa 28, onneksi vähän ”viileämpää”.
– Minulla on tulossa matka Suomeen ensi viikolla. Miten tarkenen siellä?

Uutisista:
Unidad Podemoksen hallituksessa ajama peruselintarvikkeiden alennus herättää keskusteluja puolesta ja vastaan. Yolanda Diazin mukaan suurilla kauppaketjuilla alennukseen olisi varaa, pieniä kauppoja ei siihen vaaditakaan. Neuvotteluja vielä jatketaan, vasta yksi kauppaketju on ottanut korin valikoimiinsa.

Kaikkia Teneriffan teitä valvotaan kameroilla vuorokauden ympäriinsä, ja työssä on 15 henkilöä. Tienkäyttäjät voivat kysyä informaatiota mistä tahansa saaren tien tilanteesta puhelimitse numerosta 900210131.

Naapurisaarella Gran Canarialla on vanhassa kaupungissa Veguetassa ikävä tulipalo historiallisesti ja arkkitehtonisesti arvokkaassa talossa. Harmillista kun historiaa tuhoutuu.
– Tästä tulee taas mieleen sodan (kaikkien sotien) hulluus ja tuho! Jospa tuo Venäjä-Ukraina-sota kohta loppuisi omaan hulluuteensa ja mahdottomuuteensa.

Nublado

Tila

nub

Meillä on ollut pilvet alhaalla (nubes bajos) pari päivää. Molemmissa kuvissa on Teide, toisessa kokonaan pilvien takana, toisessa hieman näkyvissä.

Yksi Kanarian aamutelevision pääuutisista, lehtiotsikkokatsauksessa, oli se, että Venäjä uhkailee Suomea, joka on liittymässä Natoon. Kolmessa lehdessä tämä oli etusivun uutinen. Eipä ole mieltäylentävää, että Suomi saa näkyvyyttä tämmöisellä asialla. Olen puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden kannattaja tässä asiassa.

Toinen, suurempi uutinen oli massiivisen mustan aukon löytyminen linnunradalta. Aukosta näytettiin hienoja avaruuskuvia. Se hieman lohduttaa: me ihmiset olemme pieniä ja tyhmiä ”muurahaisia” sotinemme tällä planeetalla.

Korona onneksi helpottaa. Ainoastaan Gran Canaria on nyt levelillä 2, muut saaret jo ykkösellä. Hoitajille pandemia-aika on ollut rankkaa. 8/10 hoitajasta oireilee post-Covid-syndroomaa, uupumusta ja traumaperäisiä oireita.

Nublado

Tila

nublado

Vihdoinkin Teneriffalla! Pohjoisen kentällä pilvet hipoivat maata ja sumuista oli Puertoon saakka. Teide ja meri olivat näkymättömissä. Eilinen ilta oli lämmin, +25, sateli pienipisaraista vettä. Mukavaa tulla kotiin!